avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna.mama a murit acum 12 ani.mai are 8 frati in viata.iar bunicii din partea mamei au decedat si ei.intrebare: ce drepturi am eu la mostenire din partea bunicilor .si ce pot face? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionut_flory , utilizator 11:30, 4 Iulie 2014
Mostenirea bunicilor se imparte in cote egale catre toti copii pe care i-au avut; in cazul celor care nu mai sunt in viata , ca si in cazul dvs. , copii acelor mostenitori beneficiaza de cota parte a respectivilor mostenitori. Identificati bunurile care fac obiectul mostenirii , mergeti la un notar pentru a deschide succesiune in urma decesului bunicilor dvs. In acest fel veti afla exact in ce consta dreptul dvs.
Aveti dreptul ce i-ar fi revenit mamei dvs. (adica 1/8) din intreaga masa lasata de bunici celor 8 frati.
Puteti incepe prin a verifica la Uniunea Nationala a Notarilor daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma bunicilor si la Primarie sa vedeti ce bunuri aveau bunicii la data decesului.
Apoi, daca nu va intelegeti cu cei 8 frati, initiati o actiune in care solicitati dezbaterea succesiunii de pe urma bunicilor si a mamei si eventual o iesire din indiviziune (daca va fi cazul).
Mama decedata acum 12 ani, plus inca 8 frati in viata , inseamna deja 9 persoane, posibil ca in ultimii 12 ani de la decesul mamei , sa mai fi decedat si alti frati...cotele de mostenire se stabilesc in functie de nr. corect al mostenitorilor.
buna
nu a mai murit nici un frate sunt toti in viata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)