avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmiterea proprietatii de la parinti la copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii

Buna dimineata!
am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a decedat in urma cu aproximativ 2 ani, a primit vestea din partea tatalui ca acesta doreste sa treaca in acte ca mostenitor pe fiul lui(casa si pamant).
este posibil acest lucru ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:37, 27 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata,
Inainte de a va oferi un raspuns, v-as ruga sa-mi spuneti daca am inteles bine situatia dvs.: mama dumneavoastra, decedata de aproximativ 2 ani, mai avea un frate. Bunicul dvs. (tatal mamei) v-a anuntat recent ca doreste ca imobilul sau (al tatalui) sa-l treaca pe numele fiului sau (al unchiului dvs.).
Buna ziua,
Poate prin vanzare 'la pretul pietei". Sau contract de intretinere,,,
Cat este in viata poate face ce doreste cu propriile bunuri.
Ati facut succesiunea in urma mamei dvs.?
P.S. Scuze, succesiunea in urma mamei mamei dvs., bunicii dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
In primul rand, bunicul nu poate sa "treaca ca mostenitor" pe nimeni, atat timp cat este in viata. Despre mostenire, se vorbeste la deces.
In al doilea rand, daca bunicul este in viata, este proprietarul imobilului, este in deplinatatea facultatilor mintale, poate transmite oricui doreste si in ce conditii doreste bunurile sale.
nu, eu am prezentat situatia mamei mele.ea are un frate si doar tatal in viata, mama ei a murit in urma cu 2 ani.tatal ei doreste sa treaca proprietatile (casa si pamant) doar pe numele fratelui .
poate face acest lucru fara ca mama mea sa fie de acord?
multumesc!

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Buna dimineata,
Inainte de a va oferi un raspuns, v-as ruga sa-mi spuneti daca am inteles bine situatia dvs.: mama dumneavoastra, decedata de aproximativ 2 ani, mai avea un frate. Bunicul dvs. (tatal mamei) v-a anuntat recent ca doreste ca imobilul sau (al tatalui) sa-l treaca pe numele fiului sau (al unchiului dvs.).


Mama dvs. a dezbatut succesiunea in urma mamei dumneaei?
Tatal mamei dvs. poate face ce doreste cu bunurile cat este in viata, nu este obligat sa lase ceva mostenire...
In functie de actul incheiat intre fratele mamei dvs. si tatal, acesta se poate ata in instanta sau nu ( daca incalca sau nu rezerva succesorala a mamei dvs.).
Puteti spara ca acestia sa nu faca demersurile care trebuie si sa poata ataca contractul( sau ce acte incheie intre dumnealor) in instanta, pe motivul de mai sus ( incalcarea rezervei succesorale).

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nefacuta??? Christyne Christyne As avea nevoie de un raspuns specializat in urmatoarea situatie:mama mea a murit acum 6 ani si nu am facut succesiunea de atunci, tatal meu doreste ca ... (vezi toată discuția)