avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce fel de tara e asta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce fel de tara e asta?

Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa plateasca impozit o luna. De asemenea, la Politie mi se pretinde sa aduc un act care sa demonstreze cum a fost masina adusa in tara, pe roti sau platforma!!!
Nu se poate introduce o actiune in justitie, pe cale de ordonanta presedintiala, pe obligatia de a face?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
emil6702, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 10:03, 8 Iulie 2014
Welcome to Romania. Sunt firme specializate care contra cost se ocupa ei de hartogherie (de obicei sunt in orasele mari dar sunt ferm convins ca daca sunt suficient motivati financiar se ocupa si in alte orase). Stiu un tip care nevorbind limba romana a preferat sa plateasca in Cluj o persoana (sa zicem firma) care s-a ocupat de tot, inclusiv i-a dus masina la RAR, au mers impreuna, dar tipul ar fi mers si singur (necunoscandu-l personal nu a avut incredere). I-a dat pana in 200 ron fara restul cheltuielilor. (tipul i-a facut tot el RCA-ul i-a iesit comision, a vrut sa ii faca casco dar neamtul a refuzat, etc).
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Da mai nene, dar ce treaba am eu cu impozitul vanzatorului, ce, sunt agentie de recuperari, au numele lui si toate datele in contractul de v-c, ce e treaba mea cum a fost adusa masina in tara, a fost autentificata RAR, ce mai conteza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
Admin, administrator
Da, stimate domn, veti dreptate...asa se cere aici in Romania..
Referitor la impozit..poate cetateanul respectiv a cumparat masina din Germania, a stat acolo 3 luni pt ca lucreza in Germ si dupa a venit in Romania sa vanda masina..sa zicem ca in Romania masina a stat doar o zi sau doua!!!...ce de tr sa platesca impozit???
Referitor la metoda de aducere : pe platforma sau pe roti...
Sa zicem ca am adus-o pe roti cu numere originale de Germania ..dupa ce am vandut-o in Romania ..am scos numerele si am plecat cu nr de inm in Germania ...
acum cumparatorul cand vrea sa o inscrie tr sa faca dovada cum a a dus masina in Romania.!!!!!! UITE PROBLEMA..".Welcome to Romania"
Vanzatorul a cumparat masina pe baza unui contract din Germania. Acel contract trebuie sa fie in copie si la dvs. Pentru o singura zi, chiar si pentru cateva ore, trebuie platit impozit pentru durata in care masina a fost in tara pe numele lui (10 minute = 1 luna).

El trebuia sa mearga la primarie sa declare masina, sa o ia in evidenta.
Cand dvs deveneati noul proprietar, mergeati impreuna pentru ca el sa o radieze si sa achite impozitul aferent perioadei in care a detinut-o, urmand ca dvs sa platiti restul de impozit aferent perioadei ramase din an (sau pe tot anul, cum se mai practica la noi).
Cand ai cumparat-o era deja facut rarul si actele si urma sa o inmatriculeze sau cum, ca nu inteleg bine ?
In ce stare era cand ai cumprato tu, avea numere straine, avea numere rosii, era in curs de inamtriculare ?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)