avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto masina din Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto masina din Germania

As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania.
Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ?
Influenteaza asupra taxei de inmatriculare ?
Sau mai bine zis ce tip de document trebuie solicitat vanzatorului german pentru a putea inmatricula auto in Romania ?
Multumesc mult celor care au un raspuns documentat la intrebarile mele.
Cel mai recent răspuns: catacata16 , utilizator 11:58, 28 Octombrie 2019
Pentru cei care vor sa inmatriculeze definitiv masina adusa din UE aveti nevoie de urmatoarele acte :
-contract vanzare cumparare (daca masina e adusa de altcineva si contractul acelei persoane cu fostul proprietar)
-acte doveditoare ca masina a fost radiata pentru export (ex: din Germania - brif mare si mic)
-fisa de inmatriculare cu viza primariei de domiciliu cum ca ati fost luat in evidenta la impozit
-taxa de 52 de lei tot la primarie pentru inmatriculare definitiva
-taxa la CEC pentru talon 30 de lei parca
-documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
-placile cu numere de inmatriculare daca masina a avut numere provizorii
-certificat autenticitate obtinut de la RAR valabil 60 de zile
-cartea de identitate a masinii (CIV) emisa de RAR
-dovada de efectuare a ITP in termen de valabilitate emisa de RAR
-copia documentului de asigurare obligatorie auto
-dovada taxei de poluare (tot ce va da de la fisc)
-o cerere catre "dl. comandant"
-taxa de numar la ghiseul politiei
Vanzatorul sa va dea toate actele necesare - contract vanzare cumparare, actele de export ale masinii, carte service (daca are), cartela de la computerul de bord (daca are) .

Buna!Am si eu o intrebare,daca se poate....
Doresc sa aduc o masina din Germania pentru a o inscrie in Romania.
Actele necesare din cate am inteles sunt: Briful mare(cartea masinii),briful mic(talonul masinii),si contractul de vanzare-cumparare.
Problema este ca eu nu am facut un contract de vanzare-cumparare.
Eu locuiesc in Germania,am cumparat masina pentru a face-o cadou tatalui meu.
Masina care am cumparat-o nu a fost inscrisa nici pe numele persoanei de la care am cumparat-o.......ce se poate face in acest caz?
Se poate inscrie masina in Romania doar cu briful mare si briful mic fara un contract de vanzare-cumparare?
ce ati rezolvat...ma intereseaza..am si eu o situatie asemnatoare...nu am contract de v/c...
da..correct, daca locuiti in Germania..nu aveti nevoie de contract de vc..dar dvs. tr sa faceti un act cu tatal dvs


Pentru cine este interesat sau pentru cine este in aceeasi situatie ca mine. Nu trebuie sa ai contract de vanzare cumparare cu proprietarul din biref. Nu e ca la noi in romania, unde trebuie sa ai contractele de v-c de la toate tranzactiile facute, incepand cu proprietarul din carte. Deci m-am intersat la politie, la inmatriculari si trebuie sa ai brief mare, brief mic pe care sa scrie Ungültig ( adica masina e radiata) si un contract de vanzare cumparate cu care sa faci dovada ca masina este proprietatea ta. In cazul meu eu nu am contract de v-c cu proprietarul din brief si am contract cu dealerul de unde am luat masina, care prin deductie logica a cumparat masina de la proprietar. Sper ca am fost destul de explicit. "
buna seara, ma ajuta si pe mine cineva? este legat de acest subiect,,.o sa va scriu aici tot Buna seara, am si eu o mare mare mare problema, va rog ajutati-ma! am cumparat o masina acum o luna de la un tip care aduce masini din germania ( mi-a dat brief mare, brief mic , documentul cu care a adus masina in tara) si mi-a facut contract de vanzare cumparare intre bunica mea ( ca pe numele ei urma sa inscriu masina) si german ( ca si cum a luat bunica mea direct masina de la german). Eu citisem a doua zi pe net ca imi trebuie ctr de v-c intre german si baiatul de la acre am luat masina, respctiv intre bunica mea si baiatul in cauza, dar el a zis ca nu este nicio problema, ca nu o sa intampin probleme si ca asa fac acesti toti baieti care aduc masini ca sa nu mai plateasca ei nu stiu ce. Toate bune si frumoase, am facut toate actele, rar, itp, autentificare, asigurare tot tot si la politie cand m-am dus sa o inscriu pt numere definitive nu mi-a primit dosarul ca nu m-a crezut ca a luat bunica mea masina din germania, eu m-am fastacit si a zis ca nu il pacalesc pe el si nu stiu ce si sa vb cu cel de la care am luat masina sa imi dea ctr de v-c intre el si german, si apoi sa fac unul intre bunica mea si el sau sa imi dea nu stiu ce fiscal, am vorbit cu el a zis ca nu are ce sa-mi dea ca asa fac toti si ca acum nu o sa-mi mai inscrie nimeni masina decat prin pile. ce pot sa fac in situatia asta? as putea macar sa o vand? ce acte trebuie ca sa o vand? si cumparatorul va trebui sa se duca iar la rar sa faca tot ce am facut eu? sau cum pot s arezolv sa o inmatriculez eu fara probleme? cineva mi-a zis sa ma duc sa faca bunica mea o procura pe numele cuiva si sa se duca respectivul s ao inmatriculeze, la alt ghiseu si ca daca intreaba ceva, sa spuna ca nu a avut procura la el si de aceea nu a primit dosarul.....va rog dati-mi si mie un sfat...

Alte discuții în legătură

Cum inmatriculez masina? Petro123 Petro123 Buna ziua! Am cumparat o masina cu nr de Germania!Contractul v-c este facut intre neamt si sotul meu. In brif ul mare si mic este trecut cel de la care am ... (vezi toată discuția)
Pierdut briful masini vicentiub3st vicentiub3st am pierdut briful originalul mare si mic ce pot face mai am doar copii dupa ala mare si contractul ????#-o (vezi toată discuția)
Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)