avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la contract v-c cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la contract v-c cu uzufruct viager

O batrana, dupa ce i-*a murit sotul, a facut acte unui nepot. Acte de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager. In speranta ca v-a fi intretinuta. Acest nepot nu numai ca nu o intretine, dar nici macar nu o suna pe mobil sa vada daca traieste. Batrana are nevoie de cineva care sa stea pe langa ea, sa o ajute cu cumparaturi, mancare, etc. Batrana se intretine singura, isi plateste singura impozitul pe casa (care de fapt nu mai este a ei). Ea plateste tot, iar vecinii vin si au grija de ea. Intrebare: se poate rezilia acel contract de vanzare-cumparare cu nepotul ei? Care sunt procedurile? Va multumesc.
se spune ceva de intretinere in acel contract ca sa poata fi atacat in instanta?
Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.


Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare aura19731991 aura19731991 buna ziua.un prieten casatorit a facut act de vinzare cumparare sotiei cu conditia sa aibe grija de el.dupa decesul acestuia ea are drept la casa.ei acum nu se ... (vezi toată discuția)
Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)