avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie matusa la nepot de la verisoara primara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie matusa la nepot de la verisoara primara

SPETA:
O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a facut succesiunea dupa sot si fiu si este proprietarea unui apartament.
Vrea sa doneze unei nepoate de la o verisoara primara ( tatal ei frate cu tatal verisoarei) un apartament , iar nepoata sa o intretina si sa nu o dea afara din apartament pana la moarte , verisoara cu care a tinut legatura si s-a vizitat.)
Ea provine dintr-o familie cu inca 2 surori care au la randul lor cu copii , nepoti si cu care nu a mai tinut legatura de 25-26 ani .
Actul de donatie poate fi atacat de mostenitorii celor 2 surori( ele fiind decedate) ?
Poate fi mostenita de rudele sotului ?

Cum sa procedeze , cu cost minim ( fara act de vanzare-cumparare pt ca nepotul nu are banii pentru plata reala ) ?
Cel mai recent răspuns: catalina.p , utilizator 00:55, 30 Aprilie 2015
Sa inteleg ca e un contract de intretinere.
In acest caz mostenitorii celor doua surori nu au nici o sansa sa anuleze contractul de donatie.
De principiu, contractul de intretinere nu poate fi desfiintat.



Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.


Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

Obligatia rezultata dintr-un contract de intretinere cu pluralitate de creditori este indivizibila.
Obligatia este considerata indeplinita doar daca s-a executat integral fata de toti beneficiarii dreptului de intretinere.


Succes.


Daca e intretinere, de ce sa faca donatie? Ca sa se auda vorbe ca era vorba de o intretinere si sa se dovedeasca ca cauza actului incheiat de batrana nu era sa dea gratis, ci sa primeasca o intretinere?
Daca e intreyinere si uzufruct, asa sa faceti actul.
nu inteleg..
deci sa faca donate cu clauza de intretinere si uzfruct pentru batrana ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fac succesiune dupa matusa? unchiul si matusa mea nu au avut copii. unchiul meu a facut testament ... gabiilie776 gabiilie776 Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani si jumatate din apartamentul lor. A murit ... (vezi toată discuția)