avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E oportuna cererea de ordonanta presedintiala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E oportuna cererea de ordonanta presedintiala?

Sunt implicat intr-un proces privind servitutea de trecere pe o cale de acces existenta si utilizata deja de circa 15 ani, in calitate de reclamant. Legat de asta am mai postat intrebari pe acest forum.

Procesul dureaza de circa 8 luni, timp in care paratul a depus tot felul de intampinari si cereri prin care a reusit sa intarzie trecerea la judecarea efectiva a unei cauze destul de simple. Ultima cerere a fost cea de recuzare a expertului tehnic, numit prin tragere la sorti de catre completul de judecata, pe motiv ca eu am fost coleg de facultate cu expertul si ca "sunt in relatii apropiate". Lucrurile s-au lamurit la ultima sedinta, cererea fiind respinsa iar paratul fiind amendat conf. 1181 C.P.C.(cred).
Foarte important pentru mine este ca, datorita termenelor de judecata date, a timpilor necesari efectuarii expertizei si a vacantei judecatoresti se pare ca procesul va mai dura cel putin pana spre toamna, perioada in care eu nu-mi pot accesa proprietatea (imobil - casa de vacanta).

Intre timp am aflat ca paratul a depus o cerere la primarie, prin care solicita extinderea locuintei chiar pe acel drum, fapt care ar face imposibil accesul auto la locuinta mea, din cauza configuratiei terenului.

Legand cele doua idei si cunoscand foarte bine caracterul paratul, as vrea sa evit situatia in care unicul drum de acces auto catre proprietatea mea ar fi blocat cu o constructie sau ceva asemanator.

De aceea intreb: Pot face o cerere de ordonanta presedintiala pentru mentinerea accesului auto pe drumul actual pana la judecarea cauzei? Sau o cerere de acest gen ar complica mai mult lucrurile, data fiind pozitia extrem de dura a paratului?

Multumesc anticipat pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:25, 13 Mai 2009
Din punctul meu de vedere , s-ar justifica ordonanta presedintiala in acest caz , ca si masura vremelnica , temporara , care se va judecata de urgenta si cu precadere .
Bineinteles ca puteti solicita pe calea ordonantei presidentiale luarea acestei masuri cu caracter temporar pana la pronuntarea instantei in dosarul aflat pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala apioara apioara Am o cerere de ordonanta presedintiala si tocmai am aflat ca a fost respinsa ca inadmisibila. Pe rol exista un proces pentru stabilirea servitutii de trecere ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Dupa o perioada relativ linistita cu fosta sotie a sotului meu, mai nou a inceput din nou circul. Refuza sa-l lase pe tata sa-si petreaca cu ... (vezi toată discuția)