avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa calitatii procesuale active
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa calitatii procesuale active

cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul procesului?
sep poate invoca in intampinare sau pana la prima zi de infatisare
Ne fiind o exceptie de ordine publica, exceptia lipsei calitatii procesual pasive trebuie invocata la primul termen in care partile sunt legal citate, sau prin intampinare ce trebuie depusa la primul termen.
Scuze exceptia lipsei calitatii procesual active, nu pasive asa cum din eroare am scris.
:offtopic: Va rog sa folositi functia de editare pentru a corecta mesajul anterior, postarea mesajelor consecutive este interzisa de regulament. Multumesc!
am invocat-o printr-o intampinare facuta la o precizare de actiune, la al nu stiu catelea termen, in nici un caz la primul. asta inseamna ca urmeaza sa-mi fie respinsa? daca nu am sesizat eu la primul termen ca reclamanta nu are calitate procesuala activa cu privire la 2 capete de cerere, nu ar fi trebuit instanta, in virtutea rolului ei activ, sa puna in discutie aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala intr-un proces teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamureasca cineva:intr-un proces, x-reclamant cere anularea absoluta a unui contract de vc ,contract incheiat intre y si z (ambii parati ... (vezi toată discuția)
Excepția de tardividate sau lipsa de interes se poate cere la ... Sobolan de tomberoane Sobolan de tomberoane Excepția de tardividate sau lipsa de interes se poate cere la primul termen din apel , dacă în fond nu s-a cerut, deși fondul e câștigat? (vezi toată discuția)
Exceptie peremtorie otto2007 otto2007 Buna seara, As avea o intrebare: Angajatorul introduce o actiune impotriva angajatului avand ca temei de drept art. 270 Codul muncii. Actiunea e completata ( ... (vezi toată discuția)