avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepția de tardividate sau lipsa de interes se poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepția de tardividate sau lipsa de interes se poate cere la ...

Excepția de tardividate sau lipsa de interes se poate cere la primul termen din apel , dacă în fond nu s-a cerut, deși fondul e câștigat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 12 Februarie 2021
Excepțiile procesuale existente în cursul procesului de fond pot fi invocate direct în apel doar dacă sunt absolute, respectiv reprezintă excepții prin care se invocă încălcarea unor norme de ordine publică, în baza dispozițiilor art. 247 alin. (1) C.proc.civ. cu excepția situațiilor în care legea prevede altfel.

Excepţia tardivităţii este o excepţie de procedură şi peremptorie, iar în funcţie de caracterul imperativ sau dispozitiv al normei încălcate, este o excepţie absolută.

Excepţia lipsei de interes, este o excepţie de fond , peremptorie şi absolută, care poate fi invocată de instanţă din oficiu, de procuror sau de orice parte interesată, în orice stare a procesului, dacă prin lege nu se prevede altfel, faţă de prevederile art. 247 alin. (1) teza I C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii procesuale Ramona1982 Ramona1982 spuneti-mi si mie care sunt exceptiile procesuale? perimarea este una din ele? (vezi toată discuția)
Tipul de aparare ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rugam frumos sa ne ajutati si sa ne dati un raspuns pentru a intelege intr-un proces civil, - cand apărările formulate în ... (vezi toată discuția)