Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
Sunt divortata de 2 ani, la notar, de comun acord. In urma divortului s-a stabilit ca tatal minorei sa plateasca o pensie alimentara de 50% din veniturile sale. Domiciliul meu si al minorei a ramas acelasi, adica in aceeasi locuinta cu al tatalui. Intre timp, relatiile dintre noi s-au deteriorat complet, singura optiune care mi-a ramas fiind sa ne mutam. Nu am un loc de munca, pentru ca am dorit sa ma dedic in totalitate cresterii si educarii fetitei mele in primii ani de scoala. Fostul sot refuza sa imi dea pensia alimentara. Cum ar trebui sa procedez pentru a obtine banii de la el?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:30, 14 Iulie 2014
Il somati sa achite obligatia de intretinere iar daca nu se conformeaza formulati plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Pt a face plangere pt abandon, ar trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca.
De cat timp nu a platit?
Puteti apela la un executor judecatoresc pt a va recupera pensia restanta.
In curand se va ajunge oricum in instanta pt a cere reducerea pensiei, procentul la care v-ati inteles e dublu fata de cat ar fi cel maxim prevazut.
Va trebui sa va angajati ca nu va puteti creste copilul numai cu pensia tatalui.

Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el simmm simmm Buna ziua, Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rus terezia rus terezia sant casatorita si am o fetita de 9 luni sotul e plecat an germania la munca de cand a plecat a uitat de noi daca as face plangere pentru abandon de familie ... (vezi toată discuția)