avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt permise tranzactiile in litigiile de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt permise tranzactiile in litigiile de munca?

intr-un proces care avea ca obiect un litigiu de munca, contestarea deciziei de concediere, instanta de fond a respins "cerea partilor de a se lua act de tranzactie".

ce inseamna exact aici tranzactie? X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 19 Iulie 2014
In cazul dvs., probabil era vorba de o tranzactie (intelegere amiabila a partilor) care incalca drepturile salariatului. Este posibil ca instanta sa fi retinut si faptul ca in contractul individual de munca al salariatului erau prevazute drepturi mai putin favorabile, decat in contractul colectiv unic la nivel national

Art. 38 din Codul Muncii

Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.
Tranzactie inseamna o intelegere intre parti .Dati-ne mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este incalcat accesul liber la justitie? art. 483 alin. (2) din ncpc codulmuncii codulmuncii Intr-un conflict de munca, in calea de atac a apelului, partea a renuntat la unul din drepturile de care dispunea (admis in prima instanta), si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Salariatul are dreptul la salarii compensatorii, poate renunta la acest drept? corina.trandafir corina.trandafir Dupa perioada de preaviz in cazul concedierii 65(1) Codul Muncii-restructurare activitate, salariatul are dreptul la salarii compensatorii conform Contractului ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la serviciu in per.de preaviz Doina Elena Doina Elena In instiintarea de intrare in perioada de preaviz de 20 zile lucr. inainta angajatului sub semnatura, pot mentiona ca nu este necesar sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)