avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru de evidenta fiscala

Am un SRL-D si sunt pe punctul sa-l inscriu platitoare de tva. Contabila mi-a spus sa nu mai achizitionez Registru de evidenta fiscala. Deoarece nu imi foloseste. Ci doar Registru unic de control de la Finante. Aveti idee daca mai trebuie? eu am ca domeniu de activitate comert.
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:13, 23 Iulie 2014
La punctul 15 din Normele metodologice de aplicare pentru art. 19 din Codul Fiscal
se fac urmatoarele precizari:

„Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, tinut in forma scrisa sau electronica, cu respectarea dispozitiilor " Legii 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automata a datelor. In registrul de evidenta fiscala trebuie inscrise veniturile impozabile realizate de contribuabil, din orice sursa intr-un an fiscal, potrivit art. 19 alin. (1) din "Codul fiscal, cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestora, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, potrivit art. 21 din "Codul fiscal, precum si orice informatie cuprinsa in declaratia fiscala, obtinuta in urma unor prelucrari ale datelor furnizate de inregistrarile contabile. Evidentierea veniturilor impozabile si a cheltuielilor aferente se efectueaza pe natura economica, prin totalizarea acestora pe trimestru si/sau an fiscal.”
Buna ziua!
Daca sunteti platitor de impozit pe venit (3%), nu va este necesar achizitionrea registrului de evidenta fiscala.
Faptul ca veti deveni platitor de tva, nu conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de evidenta fiscala PopCristi PopCristi Registrul de evidenta fiscala se completeaza si pentru platitorii de impozit pe venit? (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala CorinaRS CorinaRS Buna ziua, am o rugaminte, o firma a fost platitoare de impozit pe profit pana in 31.12.2012, apoi a trecut la impozit pe venit. Se mai completeaza Registrul ... (vezi toată discuția)
Acte contabile firma fara activitate. RoxanaRomania RoxanaRomania Buna seara, Detin o firma infiintata in 2009, avand contabilitatea depusa pana in 2011, moment in care a devenit inactiva. In concluzie firma: - este un srl ... (vezi toată discuția)