avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul de evidenta fiscala

Registrul de evidenta fiscala se completeaza si pentru platitorii de impozit pe venit?
Cel mai recent răspuns: PopCristi , utilizator 12:24, 15 Iunie 2015
La ce platitori de impozit pe venit va referiti?
impozit pe veniturile microintreprinderilor
Nu.

Cod fiscal:

Norme ART. 19 Reguli generale

15. Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligaţi să întocmească un registru de evidenţă fiscală, ţinut în formă scrisă sau electronică, cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor. În registrul de evidenţă fiscală trebuie înscrise veniturile impozabile realizate de contribuabil, din orice sursă într-un an fiscal, potrivit art. 19 alin. (1) din Codul fiscal, cheltuielile efectuate în scopul realizării acestora, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, potrivit art. 21 din Codul fiscal, precum şi orice informaţie cuprinsă în declaraţia fiscală, obţinută în urma unor prelucrări ale datelor furnizate de înregistrările contabile. Evidenţierea veniturilor impozabile şi a cheltuielilor aferente se efectuează pe natură economică, prin totalizarea acestora pe trimestru şi/sau an fiscal.


ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

(8) Contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectuează în sistem real au obligaţia să completeze Registrul de evidenţă fiscală, în vederea stabilirii venitului net anual.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala bob02008 bob02008 Am un SRL-D si sunt pe punctul sa-l inscriu platitoare de tva. Contabila mi-a spus sa nu mai achizitionez Registru de evidenta fiscala. Deoarece nu imi ... (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala CorinaRS CorinaRS Buna ziua, am o rugaminte, o firma a fost platitoare de impozit pe profit pana in 31.12.2012, apoi a trecut la impozit pe venit. Se mai completeaza Registrul ... (vezi toată discuția)
Acte contabile firma fara activitate. RoxanaRomania RoxanaRomania Buna seara, Detin o firma infiintata in 2009, avand contabilitatea depusa pana in 2011, moment in care a devenit inactiva. In concluzie firma: - este un srl ... (vezi toată discuția)