avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Bilet la ordin refuzat pentru ca firma emitenta are ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Bilet la ordin refuzat pentru ca firma emitenta are contul inchis

Buna ziua,
Doresc sa stiu care sunt pasii de urmat in cazul in care am primit un BO care a fost refuzat de catre banca pentru ca firma care la emis are contul inchis?
Cum pot recupera banii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 14:35, 24 Iulie 2014
in instanta,,,,dar sansele sunt slabe .
daca BO este avalizat se poate deschide actiune impotriva celui care a avalizat BO-ul .
In aces caz sunteti in conflict privitor la pretentii financiare in baza unui contract, cu firma care trebuia sa va plateasca. Pe langa instanta, aveti si calea medierii. Puteti printr-un mediator sa invitati la mediere firma datoare. Daca e de bunacredinta poate veni la mediere si poate face plata sau un angajament de plata. Daca e de reacredinta ori a intrat in proceduri de reorganizare ori faliment, trebui sa vedeti aceste lucruri, ori sa vi le indice administratorul acelei firme.

Incercati amiabil sa vedeti ce se intampla cu acea firma in ce stadiu se afla ( cu bunurile si capitalul), si sa solutionati conflictul legat de creanta dvs pe cale pasnica. Daca nu aveti sorti de izbanda, puteti merge pe proceduri judiciare. Insa daca firma nu prea are nimic pe numele ei, cu greu va ajuta si o sentinta judecatoreasca executorie.

Trebuie analizata situatia si vazut ce e de facut pe mai departe, prin discutii cu administratorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma aflata in reorganizare- recuperari creanta crysstianno crysstianno intrebare: daca o firma este aflata in reorganizare mai poate face plati catre creditori? am primit o invitatie la mediere de la un creditor , firma pt ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea medierii...avantaje si dezavantaje Nicolae Dediu Nicolae Dediu Ca sa functioneze medierea noi mediatorii trebuie sa facem medieri! Toti mediatorii suntem de acord cu acest punct. Mai departe parerile sunt impartite ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)