avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare-partajul bunurilor comune
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare-partajul bunurilor comune

am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna aprilie 2010. am inceput procedura de executare a administratorului in calitate de avalist. acesta detine un imobil in coproprietate, cu ipoteca in favoarea unei banci. pe calea contestatiei la ex am cerut partajul bunurilor comune, am introdus banca in cauza iar aceasta invoca in aparare faptul ca biletul a fost introdus in banca ulterior deschiderii procedurii societatii x iar la data emiterii acestuia (data completata de soc noastra) nu putea emite astfel de bilete. spune ca titlul ex ar fi fals ...sau nul. ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:41, 13 Ianuarie 2011
Da, referitor la consecinta incheierii actelor juridice de catre debitorul caruia i s-a ridicat dreptul de administrare (deschiderea procedurii insolventei/falimentului ridica debitorului dreptul de administrare - art.47 pct.1 din L:85/2006), in literatura de specialitate precum si in jurisprudenta s-a aratat ca sanctiunea care intervine este nulitatea absoluta.
De la ridicarea dreptului de administrare e debitorului exista si o exceptie, atunci cand acesta si-a declarat intentia de reorganizare.
De asemenea, ridicarea dreptului de admin. al debitorului poate fi totala sau partiala.
Dvs. stiti dosarul de faliment deci..trageti concluziile care se impun.
ok. dar am senzatia ca se confunda calitatea de avalist cu cea de administrator.daca avalistul era alta persoana decat administratorul nu stiu daca ne mai interesa cand s-a emis biletul la ordin. se executa averea avalistul care intamplator e si administratorul nu societatea in faliment.
Asa cum a fost enuntata speta, eu altceva am inteles. Enfin!
Daca este vb despre acelasi admin care are si calitate de avalist, nu ar trebui sa aveti nicio problema in judecarea CE.
Banca nu poate invoca nici supendarea prev. de legea insolventei (a actiunilor judiciare sau/si extrajudiaire impotriva debitorului) intrucat aceasta vizeaza doar societatea debitoare, nu si pe administratorul ei.
Ai luat BO in alb ca garantie pt ceva
atunci cand ai luat BO ca garantie - societatea nu era in insolventa banuiesc.
nu era in insolventa intr-adevar. nu am proces verbal de predare primire a biletului si nici contract incheiat cu societatea. ma gandeam, poate banca sa ne faca o plangere penala ? eu nu am primit notificarea privind deschiderea procedurii de insolventa

Alte discuții în legătură

Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bilet avalizat ContSters69460 ContSters69460 in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)