avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Scrisoare de bonitate bancara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Scrisoare de bonitate bancara

Buna ziua.
Vreau sa particip la o licitatie si in fisa de date se cere: " Scrisoare de bonitate bancara sau declaratii bancare corespunzatoare prin care ofertantul sa demonstreze ca, la monmentul semnarii contractului, va avea acees la sau are disponibile resurse reale, disponibilitati banesti, facilitati de credite in vederea realizarii de cash-flow de investitie pentru o perioada de 6 luni in duma minima de 500.000 lei pentru obiectivul de investitii: Retele........... Scrisoarea de bonitate bancara va preciza clar posibilitatea ofertantului de acces la disponibilitatile solicitate mai sus in cazul atribuirii contractului exclusiv pentru lucrarea in cauza, independent de alte facilitati de credit sau disponibilitati existente."
Va rog sa-mi spuneti daca aceste cerinte sunt normale si daca vreo banca o sa-mi dea asa ceva. Mentionez ca nu dispun de banii solicitati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 11:22, 26 Iulie 2014
De obicei Scrisorile de bonitate financiara sunt emise de catre banci pentru clienti persoane juridice si contin informatii de bonitate financiara: datele de identificare, obiectul de activitate, forma juridica de organizare, tipul de capital, indicatori ai performantei financiare (cifra de afaceri, profitul brut/net, rata profitului net, rata lichiditatii globale, rata solvabilitatii generale), experienta de lucru cu clientul etc.
Faptul ca firma doreste sa aiba certitudinea ca dvs. puteti duce la bun sfarsit proiectul pentru care licitati nu este anormal, ci este firesc a elimina din start firmele care nu au capacitatea financiara necesara derularii proiectului.
Banca la care aveti contul deschis va elibereaza scrisoarea de bonitate la cerere si face mentiunile privind solvabilitatea firmei dvs..
Neavand disponibilitati sau un acces cert pe viitor la finantarea necesara proiectului, e clar ca banca va mentiona acest aspect, nicidecum nu va scrie in contextul scrisorii ca stati pe un sac cu bani, gata sa-l deschideti la nevoie.
Daca nu dispuneti de sursele financiare necesare derularii in conditii optime a proiectului pentru care doriti sa participati la licitatie, de ce o faceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa bancara a scrisorii de garantie hollyc hollyc buna ziua in calitate de presedinte al comitetuli executiv al asociatiei de propietari am incheiat un contract de administrare cu o firma de profil in urma ... (vezi toată discuția)
Analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din domeniul consultantei financiar contabile stroetania stroetania buna ziua as dori sa apelez si eu la bunavointa dv oastra sa ma ajutati cu o analiza financiara a unei firme a carei indicatori se prezinta astfel: Indicator ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri-licitatie cu strigare pincag pincag Pentru a participa la o licitatie cu strigare privind vanzarea unor terenuri conform caietului de sarcini tb platita o taxa de participare si garantie de ... (vezi toată discuția)