avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Obtinere Fonduri Europene pentru Cabinet Stomatologic
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Obtinere Fonduri Europene pentru Cabinet Stomatologic

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Detin apartamentul in care se va desfasura activitatea, dar problema ar fi aparatura deoarece as dori ca tehnica dentara sa fie realizata cu unitate CAD/CAM, si este destul de costisitoare o astfel de investitie (>50.000e). Intrebarea mea ar fi daca exista vreo posibilitate de a accesa in vreun fel fonduri europene, care sa-mi acopere macar 50% din investitie. Mentionez ca eu am 26 ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 15:35, 21 August 2014
buna ziua,nputeti primi fonduri europene ,dar pentru a va da mai multe detalii am nevoie de date: aveti IMM sau CMI,va desfasurati activitatea in mediul rural sau urban?
Buna ziua,
Detin CMI si imi desfasor activitatea in mediul urban. Multumesc pentru raspuns!
Cel putin pe programele din exercitiul 2007-2013, forma de organizare CMI nu putea sa obtina finantare. Singura linie de finantare pentru cabinete medicale - la oras - era prin DMI 4.3 al POR, unde se finantau numai "societatile comerciale". Sunt curios care va fi acum exprimarea, dat fiind ca notiunea de societate comerciale nu mai exista.

Se mai putea finanta un cabinet medical si prin programul national care acorda ajutoare "de minimis", dar nici acolo forma CMI nu era acceptata. Oricum este un program inchis pentru depunere - acum e perioada de implementare.

Pe programele nationale mai mici (START si altele) nu ma pricep.
Programele nationale nu finanteaza DMI ci doar IMM debutant sau cu vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru modernizarea clinicii dentare dendy_23mai dendy_23mai buna seara.sunt studenta in anul vi la medicina dentara la fel si sotul meu.avem o clinica dentara srl din 2007 cumnata mea fiind medic stomatolog de 10 ani.in ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene cabinet stomatologie ulc ulc Cum se pt accesa fonduri europene pentru infiintarea unui cabinet de medicina dentara? Ce conditii trebuie indeplinite si de unde se poate cere consultanta? ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile micro lylyan lylyan Avem 2 micro, caen 9001 si 9002 - activit creatie artistica si activitati suport. As putea accesa vreo masura pt investitie instalatie sunet - import ... (vezi toată discuția)