avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Raspuns evaziv al ITM in urma controlului - efectuat, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Raspuns evaziv al ITM in urma controlului - efectuat, ca urmare a unei sesizari facute la ITM

Dupa sesizarea facuta la ITM pe puncte cu problemele de la locul de munca, am primit un raspuns foarte evaziv care cuprinde si urmatoarele:

“ Privitor la aspectele de securitate si sanatate in munca semnalate va informam ca pentru neconformitatile consatate au fost dipuse masuri ferme pentru normalizarea conditiilor de desfasurare a activitatii si respectarea in totalitate a cadrului legislativ aplicabil.”

Raspuns, care nu spune nimic de constatarea lipsei fisei postului si alte probleme grave semnalate.Ce pot face in acest caz daca ITM actioneaza in acest mod superficial???Ce indatorire are ITM-ul in Romania fata de angajat? Multumesc pentru orice sugestie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 27 Iulie 2014
ITM-ul, NU are indatorire fata de angajat, are obligatia sa aplice legea, iar fata de modul in care aplica legea se pot depune ori contestatii, ori actiuni in instanta de contencios.
Din pacate pentru dvs ITM-ul a actionat in conformitate cu legea si a trasat un plan de masuri angajatorului dvs.

Daca nu le indeplineste, atunci va putea aplica o sanctiune contraventionala.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este foarte bine ITM-ul ca au luat masuri pentru colegi, insa de ce au ezitat sa constatat in scris ca eu nu am avut fisa postului la societatea unde am lucrat timp de 3 anii?
De ce nu ati depus sesizarea la ITM, cat timp ati fost angajat? Iar lipsa fisei postului nu este sanctionata de catre legislatie.

Pentru ca m-am imbolnavit la job , m-au suprasolicitat si am intrat in CM.

Alte discuții în legătură

Contestatie itm poces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, am depus o contestatie la ITM asupra unui proces verbal de constatare a unui accident de munca si am primit si un raspuns care ma ... (vezi toată discuția)
Fisa postului gheil gheil Buna ziua. Nu am primit fisa postului la angajare si nici nu mi-a fost dat sa o semnez o astfel de fisa. Intre timp am suferit un accident de munca la acea ... (vezi toată discuția)
Fise ssm/su gata semnate Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Am vazut ca se practica la unele firme acest lucru.Instructajul introductiv general se completeaza pe calculator,apoi fisa este tiparita.se ... (vezi toată discuția)