avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fise ssm/su gata semnate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fise ssm/su gata semnate

Buna ziua. Am vazut ca se practica la unele firme acest lucru.Instructajul introductiv general se completeaza pe calculator,apoi fisa este tiparita.se utilizeaza modul de scris de mana, deci foarte greu e sesizabil. Este legal acest lucru?avand in vedere ca nu am gasit nici un inspector sa verifice vreodata modul cum sunt scrise aceste fise?Bashca faptul ca deobicei responsabilul ssm completeaza si instructajul la locul de munca-acelasi scris, acelasi pix.etc...
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 07:31, 25 Aprilie 2019
Buna ziua!
Legal ar fi...
H.G 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare
ART. 81
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fişa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei şi datei instruirii.
(2) Completarea fişei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fişa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit şi de către persoanele care au efectuat şi au verificat instruirea.
(4) Fişa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă şi va fi însoţită de o copie a ultimei fişe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.
(5) Fişa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/unitate, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.
SECŢIUNEA a 3-a
Instruirea la locul de muncă

ART. 90
(1) Instruirea la locul de muncă se face după instruirea introductiv-generală şi are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul fiecărui loc de muncă, post de lucru şi/sau fiecărei funcţii exercitate.
(2) Instruirea la locul de muncă se face tuturor lucrătorilor prevăzuţi la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de muncă în cadrul întreprinderii şi/sau al unităţii.
ART. 91
(1) Instruirea la locul de muncă se face de către conducătorul direct al locului de muncă, în grupe de maximum 20 de persoane.

Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu aceste aspecte.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Puteti sesiza angajatorul si ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru nerespectarea prevederilor legale.
Nu precizati cum se evidentiaza semnaturile legale.
Am avut ocazia sa vad recent o sanctiune data de ITM pentru neindeplinirea masurii dispuse de consemnare a instruirilor in fise conform modelului prezentat in anexa nr. 11 a NM de aplicare a Leg 319/2006 aprobate HG 1325/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa completare fise de instruire psi si ssm adrian87n adrian87n Buna ziua, o intrebare la care caut un raspuns, am vreo alternativa ca sa nu completez din pix manual fiecare fisa de instruire albastra si rosie pentru ... (vezi toată discuția)
Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)
Ssm crucy crucy In cazul in care sunt chemat de seful direct pentru a semna fisa de protectia muncii nepunandu-mi la dispozitie vreun material prin care sa ma pot documenta ... (vezi toată discuția)