avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua.
Am un srl in care suntem 2 asociati cu 50-50% parti sociale, care nu a avut activitate si nu inregistreaza datorii la buget si nici credite sau creante. Am vrea sa procedam la cesiunea partilor sociale catre o persoana din afara societatii, bineinteles prin ONRC. Dar persoana care preia se grabeste si ar trebui sa alegem varianta in care o facem asociat si majorare de capital, ca sa nu dureze 2 luni procedura, ci doar 5 zile.

Intrebare: in perioada ce trece de la deunerea primului dosar prin care noi, actualii asociati, ne asociem cu respectiva persoana si pana la depunerea celui de al doilea dosar, prin care cedam, practic, partile sociale cu activele si pasivele societatii, exista vreun risc ca acest nou asociat sa isi exercite vreun drept, sa faca ceva fara acordul nostru, care sa ne creeze problem ulterioare?

Adica daca exista riscuri sa procedam la aceasta varianta de cesiune? Aceasta persoana poate reprezenta firma si face tranzactii (gen credite, vanzari, cumparari) fara acordul nostru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmena_iasi , utilizator 21:25, 29 Iulie 2014
daca nu o numiti si administrator nu va putea.....lasati si paertea cu administrarea pt pasul 2 al cesiunii.......
Cesiunea de parti sociale prin majorarea capitalului social nu o sa dureze in nici un caz 5 zile, intrucat este formata din 2 etape. Intr-adevar o sa dureze mai putin decat cesiunea directa insa nu atat de putin.
Va multumesc mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune srl cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme: 1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte ... (vezi toată discuția)
Cedare/vanzare firma fara a plati impozite aferente cedarii/vanzarii Pico98 Pico98 Buna ziua, Suntem 2 asociati cu 50% fiecare intr-o firma care sa zicem ca valoreaza 10.000 EUR (dar are capital social 1000 EUR). Vrem sa cedam/vindem firma ... (vezi toată discuția)
Cesiune part sociale florry21 florry21 Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si ... (vezi toată discuția)