avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare din bonus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare din bonus

Buna seara,

Lucrez la o companie multinationala de vanzari in cadrul Departamentului de Relatii Clienti. Incepand cu luna trecuta Deputy Manager a impus un survey care va fi efectuat pe un anumit numar de clienti , pentru a obtine un feedback din partea acestora privind satisfactia acestora fata de solutiile oferite de noi(agentii Customer Care) si satisfactia acestora fata de tot departamentul CCD. A fost impus un anumit target , de 87%, iar daca acesta nu este atins se aplica anumite penalizari din bonusul lunar primit pe langa salariu. In aceasta luna din pacate eficienta a fost de doar 82% si tot departamentul a primit penalizare 5% din bonus. Vreau sa mentionez ca nu am primit niciun act aditional sau alt document legal in care sa ne fie comunicat oficial implementarea acestui obiectiv. As dori sa stiu ce pot face legal in cazul de fata, pentru ca prin discutii amiabile din pacate nu am putut ajunge la o intelegere si penalizarea a fost aprobata pentru intregul departament. Multumesc mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 4 August 2014
Acordarea bonusului unde este prevazuta ?
Acordarea bonusului este prevazuta in CIM. Sistemul de bonusare este detaliat pe o anexa pe care fiecare angajat o primeste cand se angajeaza.
In acest caz, modificarea cuantumului trebuie efectuata in baza unui act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare sarcini angajat@corporatie Maria9212 Maria9212 Buna ziua, Recent, compania multinationala la care lucrez se confrunta cu mai multe probleme de management intern. Unele departamente primesc mariri de ... (vezi toată discuția)
Buna, lucrez intr-o companie de telecomunicatii, avand salariul ... melisalorena melisalorena Buna , lucrez intr-o companie de telecomunicatii , avand salariul fix si bonusul lunar care este in functie de targetul realizat. Recent s-a primit un e-mail ... (vezi toată discuția)
Act aditional MF30 MF30 Buna ziua, Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus. Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)