avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de concediul de crestere/indemnizatie a copilului

Buna ziua! Am o intrebare...Am lucrat cu contract de munca de la varsta de 20 de azi(in prezent am 25),iar in luna aprilie mi-am schimbat locul de munca.Recent am aflat de la angajatorul meu ca nu am contract de munca....adica am muncit "la negru" mai bine de 4 luni de zile.Problema este ca sunt insarcinata si stiu ca pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru crestere a copilului trebuie sa am o vechime in munca de cel putin 6 luni.Dat fiind faptul ca eu tocmai mi-am pierdut ultimele 4 luni muncind de pomana,vreau sa va intreb ce este de facut...se va lua in calcul toata vechimea de pana acum sau doar ultimele 6 luni?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MariIonescu , utilizator 11:38, 4 August 2014
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca in cele 4 luni nu ati avut venituri din salarii si si nu sunteti intr-una din situatiile asimilate obtinerii de venituri nu veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

3. Greseala dvs. este ca ati inceput munca fara sa aveti o copie dupa contractul individual de munca (CIM) inregistrat in Revisal.

4. - Faceti o sesizare la ITM si apoi dati in judecata pe angajator ca nu v-a intocmit CIM.
- Raspunsul primit de la ITM va poate ajuta in instanta de judecata.

Va multumesc nespus de mult pentru raspuns,stiu ca a fost greseala mea,angajatorii mi-au spus ca firma are contabila intr-un alt judet si ca doar ea se ocupa de acte si mi le va trimite cand vor fi gata...intre timp au trecut 4 luni...asta este Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Din luna martie m-am angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, iar in luna septembrie am nascut. Am fost in concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil justme91 justme91 Buna ziua, as avea niste intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda. Am lucrat pentru o perioada de 3 ani pentru un angajator, in martie am schimbat locul de ... (vezi toată discuția)