avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj vs conturi de economii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj vs conturi de economii

buna ziua

In ideea ca oricand se poate intampla ceva rau cu un membru al familiei, am deschis un cont la o banca in care s-au strans ceva bani provenind exclusiv di salariul meu virat de catre firma in cont, ceva depuneri, cate ceva de la parinti, bani din care nu s-a luat nuciodata. La sfatul unui avocat, in iminenta declansare a unei actiuni de divort am lichidat acest cont, intru-cat am considerat ca nu este bun partajabil, intentiile noastre de partaj fiind, ce am cumparat eu este al meu, ce ai cumparat tu este al tau, ce am pus banii amandoi este de impartit... cam asta ar urma sa se aiba loc in partajul amiabil... Intrebarile sunt:
1. daca divortul este la notar se poate sa se afle despre acest cont, existand secretul bancar in acest moment.
2. dupa terminarea partajului amiabil se mai poate deschide un altul judecatoresc.
3. exista vreo justificare ce poate fii adusa ca sa pot sa raman cu acesti bani.

Mentionez ca lichidarea a avut loc in perioada de dinaintea inceperii procedurii de divort.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 5 August 2014
Important e daca partenerul stie de acest cont sau nu. Daca nu stie, nici nu are cum sa afle.
Daca afla, poate cere partajul banilor din cont in instanta, ar trebui sa stie cati sunt sau cati au fost, ceea ce iar e o problema daca nu are deja vreun extras de cont.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cont de economii ContSters327264 ContSters327264 1. As dori sa stiu daca in cazul unui divort, un cont personal, de economii, in care au fost virate sume in timpul casniciei, provenind din salarii, activitati ... (vezi toată discuția)
Sotul/sotia ascunde din banii castigati geta36 geta36 cum poate sotul/sotia sa afle daca celalalt are conturi ascunse , sau ce poate sa faca in conditiile in care acesta ascunde banii castigati? (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la proprietari divortati care nu au facut partaj etudoana etudoana Buna ziua, Am urmatoarea problema. Doresc sa achizitionez un apartament care este detinut de doi proprietari, care au fost sot si sotie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)