avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul/sotia ascunde din banii castigati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul/sotia ascunde din banii castigati

cum poate sotul/sotia sa afle daca celalalt are conturi ascunse , sau ce poate sa faca in conditiile in care acesta ascunde banii castigati?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
geta36, utilizator
Incercati o discutie cu sotul/sotia in privinta acestui aspect.
va dati seama ca asta a fost primul pas, acest lucru este exclus. Eu vroiam sa stiu cum pot face asta pe cale legala. Ce mecanisme sunt pentru a afla conturile ascunse ale sotului/ sotiei
Va puteti adresa instantei de tutela cu o cerere privind dreptul la informare ( art. 318 NCC).
In conditiile existentei secretului bancar este dificil de identificat conturi secrete ale sotului, daca sunt deschise pe alt nume este chiar imposibil.
Nici DNAul nu este capabil sa afle toate conturile coruptilor!
Cred ca in momentul in care apar asemenea banuieli, convietuirea nu-si mai are rostul. In cadrul unui partaj se poate cere instantei CIVILE sa interogheze 20 de banci despre existenta vreunui cont pe numele sotului. Bancile vor putea numai sa confirme contul si nu ceea ce este in el.
Altfel stau lucrurile in PENAL, acolo unde la interogarea procurorului, banca trece peste orice si-i pune la dispozitie procurorului TOATE informatiile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face intre soti irinavasiliu irinavasiliu Sotul meu m-a dat in judecata pentru a-i prezenta extrasele de pe toate conturile de la bancile la care stia ca am diverse conturi, din 2006 pana in prezent, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) are cota parte la bunurile tatalui meu, pe care le a dobandit inainte de casatoria cu ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar pe termen tibiolah tibiolah [b]Cont comun bancar[/b] (titular si imputernicit - sot si sotie) In cazul unui depozit pe termen, deschis la o banca comerciala de catre titular cu un ... (vezi toată discuția)