avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas (1)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas (1)

Buna tatal meu a fost pensionat la limita de varsta si a decedat acum 2 ani si sunt doar eu si cu mama mea mostenitori...mie mi-au facut pensie de urmas si mama a primit pensie de urmas pe o perioada de 6 luni,dupa aceste 6 luni ea sa angajat...acum nu mai lucreaza si ma intereseaza daca ea isi poate face pensie de urmas dupa tatal meu ...perioada casatoriei lor a fost de 17 ani ...si de aproape un an de zile singurul venit este doar pensia mea de urmas... ma intereseaza daca poate sa isi faca pensie cumva...va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
Sergiu1996, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 6 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Anul nasterii mamei este 1971 luna Septembrie. si este suferinda de scolioza si face caderi de hipo glicemii repetate . Va multumesc!!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Sergiu1996, utilizator
1. Pentru o femeie nascuta in septembrie 1971 varsta standard de pensionare este de 63 de ani.

2. Cand va implini varsta de 63 de ani va putea solicita pensie de urmas.

3. - Daca i se acorda un grad de invaliditate I sau II poate beneficia de pensie de urmas oricand.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas anghelrm anghelrm salut mama mea in varsta de 56 de ani nu are niciun venit.Poate primi pensie de urmas dupa tatl meu decedat de 2 ani?Cum se procedeaza? Este bolnava dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensionare scoalanr1comanesti scoalanr1comanesti avem o femeie de serviciu nascuta la data de 02.09.1954 si care din 01.08.2011, pana la 01.07.2012 este in concediu medical. poate obtine vreun fel de pensie ? ... (vezi toată discuția)