buna ziua,bunica mea are 78 de ani si ar fi vrut sa faca actele pt casa lasand mostenire la nepoti ei fiind 2,la notariat i sa spus ca daca cei 2 nepoti nu lucreaza nu se pot face actele de mostenire...imi puteti explica de ce ? multumesc.
Poate sa fie si la inchisoare omul si are dreptul la testament sau la mostenire.
Nu conteaza ca nu lucreaza.
Aveti dreptul de a merge insotiti de avocat dar imi pare cam aiurea in acest caz.
Ori nu intelegeti dvs., ori este un abuz.
Tot repetati cuvantul mostenire.... Poate ca tocmai aici e problema, ca bunica fiind vienu poate lasa (inca nimic) mostenire nepotilor! Ea, in situatia de fata doar poate vinde.
S-o fi gandit notarul ca daca nepotii nu lucreaza ei nu au bani si vanzarea ar fi o donatie ?!?!
E, prin testament ar putea totusi lasa.
Apoi si daca ar fi vb de o vanzare, nepotii nu e musai sa lucreze cu carte de munca pt a avea venituri sa cumpere, poate au bani din mosteniri anterioare sau au vandut un alt bun aflat in proprietate..
E ceva in neregula, cred ca totusi au inteles nepotii gresit ceva , cumva.
Sa mearga la un alt notar, poate explica ceva mai clar.
Testament notar
Livius74
Bună seara! Îmi poate face tatăl meu un testament la notar în care să-mi lase casa bătrânescă moștenire? Casa cu pricina a fost a părinților lui ... (vezi toată discuția)