avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract inchiriere inainte de termen
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract inchiriere inainte de termen

Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, eu fiind persoana fizica, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu aveam un nou potential chiriasi cu care eram in discutii in vederea preluarii spatiului dar vechiul chiriasi mi-a cerut prelungirea contractului cu inca un an in ultima clipa.
Am acceptat, am facut contract nou la fisc, si dupa o luna ma anunta ca pleaca , facandu-mi o notificare cu 3 saptamani inainte.
Nu mi se pare corecta atitudinea dansilor, incerc sa ii inteleg dar nu vreau sa pierd nici eu prea mult avand in vedere ca celalalt potential chiriasi a inchiriat in alta parte si eu nu am mai gasit o perioada destul de mare de timp pe altcineva.
Auzisem ca exista o lege a contractelor de inchiriere care ii obliga pe chiriasi sa faca notificare cu 60 de zile inainte de rezilierea anticipata.Am stiudiat legea dar nu am gasit raspunsul.
Eu nu am in contract acea clauza, dar o pot folosi in eventualitatea unui proces daca doresc plata chiriei pentru diferenta de perioada ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:09, 20 August 2014
biulian a scris:

Am acceptat, am facut contract nou la fisc, ...

Contractul la fisc este titlu executoriu. Dupa caz, puteti pretinde daune interese substantiale (in cuantumul chiriei) pentru neexecutarea contractului.

Codul civil. Art. 1.825. – (1) Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsurile ferme si extrase din lege, dar eu care nu am nici cunostiinte minime juridice ce pot intelege ? Pot sa ii solicit macar plata celor 60 de zile timp prevazut de lege pentru notificare in cazul rezilierii unilaterale fara a fi vina proprietarului ? Multumesc !
biulian a scris:
Pot sa ii solicit macar plata celor 60 de zile timp prevazut de lege pentru notificare in cazul rezilierii unilaterale fara a fi vina proprietarului ?

Cel putin plata pentru 60 de zile (de la caz la caz si mai mult, insa trebuie vazut contractul respectiv si analizat /citit de cineva care stie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu aveam un nou potential ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere denuntare unilaterala Incacernat Incacernat Chiriasul meu a solicitat denuntatea unilaterala a contractului de inchiriere la jumatatea lunii, incepand cu ziua in care a trimis solicitarea, stipuland ca ... (vezi toată discuția)
Încheierea contractului înainte de termen și restituirea garanției DrMed DrMed Bună ziua! Am încheiat un contract de închiriere pe perioada de un 1 an, dar doresc denunțarea unilaterală a acestuia înainte de termenul de 1 an. În ... (vezi toată discuția)