avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pubela gunoi menajer la asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pubela gunoi menajer la asociatie de proprietari

Buna ziua,
Doresc sa va intreb la cati metrii trebuie sa fie pubela de gunoi de la geamul locatarului. Daca este sub distanta legala unde trebuie sa fac reclamatie de oarece
miroase foarte urat, este nesanatos si e la aproximativ 5-6 m de geam!
Multumesc anticipat.
O zi buna.
Pubela de gunoi trebuie amplasata in locul special amenajat, prevazut prin proiectul de ctii. al blocului/ al zonei de locuit.
Sesizati in scris cu nr. de inregistrare/ data, asociatia de locatari (pentru locul de amplasare si graficul de ridicare gunoi menajer, respectiv curatare zona dupa ridicare gunoi), firma de salubrizare (pentru ridicare gunoi menajer conform grafic si pentru curatare zona dupa ridicare gunoi), Politia sanitara si Politia sanitar-veterinara (pentru locul de amplasare pubele, nerespectare grafic de ridicare gunoi si neefectuare curatire dupa ridicare gunoi).
Ordinea sesizarilor este la alegerea dvs.
Puteti pune in discutie aceasta distanta daca si numai daca exista loc la mai mult de acei 5-6 m de geamul dv.
Deobicei locul pentru pubele este in ghene, dar daca nu incap acolo sau sunt pregatite pentru masina gunoierilor de pe o zi pe alta, se pun si afara din ghene.
Cred ca mai curand ar trebui sa puneti problema spalarii mai frecvente a acestor pubele si a suprafetei pe care sunt depozitate.
Dispozitiile referitoare la amplasarea ghenelor de gunoi sunt prevazute de art. 15 si urm. din Legea nr. 211/2011, art. 5, 37, 38 din OMS nr. 536/1997, Strategia Comunitatii Europene privind gestionarea Deseurilor.
Problema reala cu care ne confruntam o constituie aspectul ca normele sunt imperative pentru situatiile proiectelor noi,ori in cazul in care autoritatea publica locala intelege sa execute puncte colectare resturi menajere intre condominiile deja construite este evident ca se ajunge la o solutie de conpromis,care implica transpunerea necesitatii executiei punctului la conditiile de la fata locului
Conform dispozitiilor art. 38 din Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997 amplasarea punctelor de colectare deseuri menajere este de 5 m fata de constructie - din perspectiva distantei fata de ferestrele apartamentelor, astfel incat sa nu genereze disconfort si insalubritate.
Va multumesc frumos pentru ajutor.
O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu de administratie distrugere proprietate vivi23ro vivi23ro buna ziua as dori sa stiu daca hotarirea luata in o sedinta a locatarilor de a amplasa de ex pubele de gunoi intr un loc considerat spatiu comun dar care a ... (vezi toată discuția)
Distanță tomberoane de gunoi fata de o proprietate privata Pentru informatie Pentru informatie La ce distanta poate amplasa pubele de gunoi, un dezvoltator, care a construit blocuri si un parc de joaca,fata de gardul unei proprietati private.Stiu ca ... (vezi toată discuția)