avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa drepturi de autor muzica si filme
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa drepturi de autor muzica si filme

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. In luna septembrie o sa deschid o frizerie in Bucuresti si am avut "placuta" supriza de a afla ca trebuie sa platesc, pe langa abonamentul tv, niste taxe pentru drepturile de autor ale filmelor si melodiilor difuzate de catre posturile tv. Intrebarea este urmatoarea cat ar fi aceasta taxa (suprafata este de aproximativ 50mp)?

Daca nu imi fac abonament tv si pun doar filme de pe dvd-uri mai trebuie platita taxa respectiva? Mentionez ca pentru drepturile de autor pentru filmele dupa dvd-uri am discutat deja un contract cu roimage, distribuitorul pe Romania al acestora. Mi s-ar parea de-a dreptul stupid sa platesc o data drepturile de autor pentru filme in sine si inca o data pentru pentru muzica din filme.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

2 taxe pe muzica de la televizor intr un bar este legala? Paula_22m Paula_22m Buna ziua. Am un bar de 50mp unde am un televizor pt muzica stiri si meciuri de fotbal. Este normal sa platesc la upfr 2 autorizatii pt muzica ? Una pt muzica ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)