avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... 2 taxe pe muzica de la televizor intr un bar este ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

2 taxe pe muzica de la televizor intr un bar este legala?

Buna ziua. Am un bar de 50mp unde am un televizor pt muzica stiri si meciuri de fotbal. Este normal sa platesc la upfr 2 autorizatii pt muzica ? Una pt muzica ambientala si una pentru opere cinematografice?
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 20:11, 10 Octombrie 2019
Umbla cu japca sa obtina beneficii pentru tanbalagii care nu platesc nimic statului... Au legea de partea lor dar mi se pare o mizerie sa le plateasca si firma de cablu ,beneficiarul firmei de cablu si sa vina cu tupeu sa platesti operele cinematografice ... La care dracu filme fac referire ei stiu....
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
DenisRif, utilizator
Consultati Legea8/1996 , Decizia O.R.D.A. 173/2007 , Decizia O.R.D.A 399/2006 ,Decizia O.R.D.A 189/2013 ,Decizia O.R.D.A 99/2015 , Decizia O.R.D.A 120/2016 , Decizia O.R.D.A10/2016
Muzica difuzata pe canalele tv difuzate in camere a fost compusa, interpretata si produsa de cineva. Acestia se numesc titulari de drepturi si, odata cu folosirea muncii lor, trebuie remunerati.
UPFR reprezinta producatorii, UCMR-ADA autorii iar CREDIDAM, artistii interpreti si executanti. Mai mult, avand in vedere ca difuzati opere audiovizuale, trebuie sa achitati remuneratii si catre UPFAR-ARGOA.
Practic aceste drepturi sunt platite de catre Distribuitorul de cablu si acesti Jepcari nasatui ar trebui sa perceapa o suma modica modificand legea acesta net favorabila ...Apoi trebuie precizat un asect esential ca in momentul in care vi cu japca sa incasezi drepturi de autor pentru cineasti trebuie sa ai si repertoriu difuzat sau cel putin sa te gandesti ca a difuza BD saptamanal doar pentru a mai lua un ban asta nu inseamna ca acest film este si vizionat la nesfarsit...Deci in concluzie distribuitorul de cablu ii satura pe acesti hupiti si mai vin si la bietul comerciant sa-l rupa si baga pe lista de plata tot felul de mizerii ,cum ar fi (reprodc eri de fonograme) ca sa fie masa bogata.... Oricum am impresia ca ,conform noilor reglementari trebuie ca pe siteul lor sa gasesti daca au un acord de colectare incheiat cu persoanele pentru care colecteaza drepturi de autor ...
.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Difuzare filme intr-un bar nathalie14 nathalie14 Buna ziua, Daca intr-un bar, vrem sa difuzam filme, cu acces gratuit, trebuie doar sa platim drepturile de difuzare sau mai trebuie obtinuta vreo ... (vezi toată discuția)