avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... novatia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

novatia

VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI IPOTECAR CE ACTE SI UNDE TREBUIE SA FAC.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: INOCENTIA ZISSU , Consilier juridic 11:33, 19 Mai 2009
Novatia este un act juridic prin care se stinge vechea obligatie si se inlocuieste cu una noua. Novatia poate fi cu schimbare de obiect, de debitor sau de creditor. Din cele relatate de dumneavoastra va referiti la o novatie cu schimbare de debitor. Va trebui ca banca sa fie de acord cu aceasta novatie. veti incheia un contract semnat de dumneavoastra, de cel ce preia creditul si de banca.
Raspuns.
Novatia reprezinta o conventie prin care partile unui raport juridic obligational sting o obligatie existenta inlocuind-o cu o alta obligatie. Novatia opereaza in urmatoarele conditii:
a) existenta unei obligatii valabile ce urmeaza a fi stinsa;
b) nasterea unei obligatii noi valabile;
c) existenta unui element nou prin care se deosebeste de obligatia cea veche; prin element nou novatia se diferentiaza de simplul transfer al creantei prin cesiune de creanta, delegatie sau dare in plata. Elementul care se schimba este unul din urmatoarele: creditorul, debitorul, obiectul sau cauza.Novatia prin schimbarea creditorului are loc prin substituirea unui nou creditor. Novatia prin schimbarea de debitor are loc cand un tert se obliga fata de creditor in locul debitorului initial.
Inocentia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa preiau ipoteca bogdanescu bogdanescu Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si ... (vezi toată discuția)
Novatie vasioanaro vasioanaro Se poate printr-un contract de novatie ca debitorul, persoana juridica, sa fie inlocuit de un debitor, persoana fizica? (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ancuta74 ancuta74 Pot trece creditul ipotecar pe numele baiatului care este navigator? In ce condiții? (vezi toată discuția)