avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar

Pot trece creditul ipotecar pe numele baiatului care este navigator?
In ce condiții?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:40, 11 Noiembrie 2019
Cred ca doar banca, creditorul, in cauza va poate raspunde
Novaţia este un contract prin care părţile sting o obligaţie pentru a o înlocui cu o obligaţie nouă.

Novaţia prin schimbare de debitor presupune introducerea unui element nou în raportul de obligaţie, respectiv noul debitor ia locul vechiului debitor, care va fi liberat.

Din această definiţie se desprind condiţiile necesare pentru a opera novaţia, şi anume: a) existenţa unei obligaţii care urmează să se stingă prin novaţie; b) naşterea unei obligaţii noi, care trebuie să fie valabilă; c) noua obligaţie trebuie să conţină un element nou; d) intenţia de a nova, care constituie elementul esenţial al novaţiei.

Voinţa de a nova trebuie să fie certă, neîndoielnică, pentru că novaţia nu se poate prezuma.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatia SOLTAN SOLTAN VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Vreau sa preiau ipoteca bogdanescu bogdanescu Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si ... (vezi toată discuția)