avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tertul poprit poate face apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tertul poprit poate face apel?

Buna ziua, am calitatea de tert poprit intr-o cauza in care s-a dat o hotarare cu drept de apel in 10 zile, hotararea nu ma avantajeaza deloc, pot sa fac apel?

Este vorba de validare poprire si cererea a fost scutita de plata taxei judiciare de timbru, la apel trebuie sa mai depun taxa?
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 14:51, 20 Septembrie 2014
1. Da

2. Da. Nu cererea in sine este scutita de taxa de timbru, ci, probabil, autorul cererii, in virtutea calitatii sale (autoritate publica) sau in virtutea unei cereri de ajutor judiciar admisa de instanta de judecata.
Multumesc, o sa expun speta poate ma mai ajutati cu niste sfaturi.
Un angajat nu si-a platit amenzile in suma de 4000 lei, a venit la societate o adresa de infiintare a popririi dupa care am vorbit cu el si a spus ca isi plateste amenzile dar bineinteles ca nu a facut-o, s-a inregistrat dosarul avand ca obiect ''validare poprire'' la judecatorie si cand i-am spus angajatului a venit cu o chitanta si un certificat fiscal care arata ca a platit 2000 lei urmand sa plateasca si restul sumei de 2000 lei si ca o sa vorbeasca la primarie sa depuna o cerere de renuntare la judecata motivul fiind ramanearea fara obiect a actiunii, am avut incredere in el ca asa va face dar m-am trezit cu o hotarare prin care instanta dispune mentinerea popririi asupra sumei de 4000 lei, el a plecat de la societate de vreo 2 luni, ar fi trebuit sa-i retin 200 lei/luna timp de 8 luni adica 1600 lei si nu i-am retinut nici o suma.Ce pot face acum?

Vreau sa fac apel dar nu stiu ce sanse am pt ca nu m-am aparat in prima instanta.

O sa indice instanta cat este taxa judiciara de timbru?
Care ar fi temeiul juridic ce ar trebui invocat in apel?
Art. 790 al noului cod de procedura civila spune ca ''Hotărârea dată cu privire la validarea popririi este supusă numai apelului, în termen de 5 zile de la comunicare.'' iar in hotararea primita spune ca termenul de apel este de 10 zile de la comunicare, a gresit instanta?
themis a scris:

1. Da

2. Da. Nu cererea in sine este scutita de taxa de timbru, ci, probabil, autorul cererii, in virtutea calitatii sale (autoritate publica) sau in virtutea unei cereri de ajutor judiciar admisa de instanta de judecata.



:rofl: adicatelea 'ocoleste' validarea pe calea apelului?
dragule...tertul poprit nu are calitate asa cum nu are calitate copartasul nedebitor

tertul se poate apara in validare si nu pe alte cai

iti mai dau o bere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Obligație la plata datoriilor pentru un fost angajat c.alexandra c.alexandra Bună ziua, Am întîmpinat următoarea situație în cadrul firmei: Am fost acționați în instanță de o firma la care unul dintre foștii nostri ... (vezi toată discuția)