avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ...

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de salariu îi ia cash,eu ca angajator nu i am validat poprirea intrucat nu detine card, de curand EOS Ksi m a actionat in judecata ptr validarea popririi ca si tert poprit. Intrebarea mea este de ce nu l actioneaza direct pe angajat, de ce eu trebuie sa institui poprirea sa i calculez ce si cum, ce se intampla daca nu ma prezint sau ce solutii am sa ies din aceasta situatie si debitorul sa isi rezolva problema strict cu cel poprit , multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:10, 5 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs trebuia sa rețineți din salariu 1/3, nu era greu sa calculați și sa virați executorului asa cum vi s-a indicat de către acesta.
Daca s-a cerut validarea popririi în termen, daca ati primit înștiințarea de la executor, sunteti bun de plata în locul debitorului.
E o mișcare " inteleapta" sa nu va prezentați și sa va aparati, de parca nu se judeca în lipsa.
La fel de înțelept a procedat și angajatul cand nu a contestat în termen executarea.

"eu ca angajator nu i am validat poprirea"
Nu mai folosiți termeni pe care nu ii stăpâniți, dvs trebuia sa ii rețineți, va puteti uita pe net ce presupune validarea popririi.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Instiintarea de cerere de poprire mi a venit prin posta, am multe alte probleme, observ un limbaj persiflant cu acea decizie” inteleapta”, poate nu pricepeti ca este prima oara cand sunt citat ca si tert poprit, de unde si pana unde trageti concluziile ca trebuie sa platesc eu asa vezi doamne ca nu am intrat in posesia unei instiintari, eu aici am cerut o solutie nu sa vad un raspuns partinitor si plin de satisfactie, mai abtineti va daca tot sunteti atat de acid, astept un raspuns de la o persoana care ma poate indruma in acest sens
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instiintarea de cerere de poprire mi a venit prin posta

asta zic, daca a trecut o luna de atunci si dvs ati eliberat tot salariul debitorului lor, sa aveti sanatate ca banii se fac :)
si pt ca ziceti ca aveti alte problema, va pun eu de pe net ce presupune validarea popririi
Art 790
(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.


(3) Instanţa îi va cita pe creditorul urmăritor şi pe cei intervenienţi, dacă este cazul, precum şi pe debitorul şi terţul poprit şi, la termenul fixat pentru judecarea cererii de validare, va putea dispune administrarea oricărei probe necesare soluţionării acesteia, care este admisibilă potrivit normelor de drept comun. În instanţa de validare, terţul poprit poate opune creditorului urmăritor toate excepţiile şi mijloacele de apărare pe care le-ar putea opune debitorului, în măsura în care ele se întemeiază pe o cauză anterioară popririi.
(4) Dacă din probele administrate rezultă că terţul poprit îi datorează sume de bani debitorului, instanţa va da o hotărâre de validare a popririi, prin care îl va obliga pe terţul poprit să îi plătească creditorului, în limita creanţei, suma datorată debitorului, iar, în caz contrar, va hotărî desfiinţarea popririi.

(9) Terţul poprit care, cu rea-credinţă, a refuzat să îşi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei şi 10.000 lei.

poate nu pricepeti ca este prima oara cand sunt citat ca si tert poprit

dvs nu pricepeti ca daca primiti citatie de la o judecatorie trebuie sa va prezentati sau sa trimiteti un reprezentant!
asa ca intrebarea dvs e copilareasca, ca sa zic mai dragut.
ce se intampla daca nu ma prezint

Trebuia sa fi intrebat ce aveti de facut cand ati primit hartia de la executor, desi scria clar in ea ce aveti de facut, acum e tardiv.
Suma nu e mare, deci chiar de o platiti in locul debitorului, o veti recupera de la aceste... de nu pleaca.

ce aveti de facut e sa va aparati personal sau prin avocat ca nu din rea credinta nu ati retinut... poate aveti vreun motiv, discutati cu avocatul dvs. De asemenea, conteaza termenul in care se cere validarea popririi, ca nu trebuie sa depaseasca o luna.

astept un raspuns de la o persoana care ma poate indruma in acest sens

ok, asteptati.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinstituire poprire MAdela MAdela Care sunt sanctiunile pentru angajatorul care refuza instituirea popririi pentru un angajat? (vezi toată discuția)
Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama ca un angajator nu a virat suma poprita? Floreapaula123 Floreapaula123 Buna seara,unde pot reclama un angajator ca nu a virat suma poprita din salariu? Multumesc (vezi toată discuția)