Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neachitarea noptii de cazare

Buna,

Cum trebuie sa procedez in situatia in care un "domn" pleaca fara sa achite 4 nopti de cazare + extraservicii ? Am doar numele dansului si datele din buletin. Si am reusit sa il gasesc pe facebook...
ii trimiteti factura cu serviciile neplatite la domiciliu.
daca nu plateste, mergeti la instanta
Depuneti plangere la politie pt abuz de incredere.
Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plangerea o depuneti in max 3 luni de la data faptei.
In instanta civila aveti de platit taxa de timbru, plangerea penala e gratuita si poate va plati daca va vedea ca e pasibil de inchisoare.
Il instiintati pe FB ca sperati ca s-a simtit minunat in cele 4 zile pe care le-a petrecut la pensiunea XY situata in localitatea Z, telefon, site (putina reclama nu strica), ca a fost multumit de extra-serviciile de care a beneficiat in perioada respectiva (cine il are in lista de "prieteni" va intelege fiecare ce doreste ;) si totodata ii reamintiti ca a plecat uitand sa plateasca cazarea si extraserviciile.

Treceti suma de plata si il rugati frumos ca in termen de 1 (una) zile calendaristice sa va transmita pe email confirmarea efectuarii platii in contul IBAN _______ in caz contrar veti depune pana la sfarsitul zilei plangere penala la Parchetul de pe langa judecatoria ______.

Sa ne relatati si noua comentariile prietenilor.

Atentie, cel caruia ii trimiteti mesajul pe FB trebuie sa fiti convins/a ca este persoana in cauza, sa nu va pomeniti cu vreun proces de calomnie!

Ideea cu mesajul pe fb. nu este potrivită, tocmai din acest considerent: nu se știe dacă persoana de pe fb. este aceeași cu cea care nu a achitat serviciile.Plângerea penală însă poate rezolva problema, mai ales că există datele din cartea de identitate ș dovada prestării serviciilor către acea persoană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament vodfaone mihairusu11 mihairusu11 Am facut un abonament la compania vodafone, de 25 eur/luna, am achizitionat si un telefon dupa care nu am mai platit abonamentul, Pot fi dat in judecata? Ce se ... (vezi toată discuția)
Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)
Abonament Prutianu Prutianu Am un abonament la orange l.am facut saptamana trecuta si l.am facut de 42 de euro si am luat si un a5 gold 2016 si nu ma descurc sa platesc sunt mai multe ... (vezi toată discuția)