avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare RCA Coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare RCA Coproprietar

Bună ziua. Mă aflu în situația de a fi moștenitorul unui autoturism de la fratele meu. Eu dețin 50 % din autoturism, iar părinții mei câte 25 % fiecare. Părinții mei sunt trecuți în talon ca și coproprietari. Întrebarea mea este dacă pot să fac asigurarea RCA pe numele unuia dintre părinții mei. Aș avea probleme?
Cel mai recent răspuns: klose , utilizator 14:46, 4 Septembrie 2014
Concret, doar parintii sunt cei trecuti in certificatul de inmatriculare?
Eu sunt trecut proprietar, iar parintii mei sunt trecuti coproprietari la categoria ,,alte observatii"
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
klose, utilizator
Daca parintii sunt trecuti la ,,alte observatii" veti plati o polita rca de o sa va usture pielea. Banuiesc ca sunteti tanar si ,,pedepsit" pt. asta de pontache accizaru' si de penalii de la asf! Sorry!
P.S. Incercati la inmatriculari, poate vrajiti pe careva sa va treaca pe d-voastra la ,,alte observatii" si pe parinti la ,,proprietar". In cartea de identitate cum e trecut, ca aia nu are rubrica ,,alte observatii" ? Sau v-au trecut la ,,Mentiuni" :giggle:
Exact. Pe cartea de identitate a autoturismului ei sunt trecuti coproprietari la ,,Mentiuni".
Este evident vorba despre pretul exagerat al politei RCA. Desi nu am niciun eveniment rutier in cei sase ani de cand conduc masina, sunt nevoit sa platesc 1100 de lei pe an polita RCA pentru un logan 1.4. Incredibil ! In conditiile in care as putea face polita pe numele tatalui meu as plati doar 300 de lei pe an. Deci, sa inteleg ca nu am cum sa fac asigurarea pe numele coproprietarului ?
Este inedita situatia d-voastra, cel putin pt. mine! Va propun sa modificati procentele. Daca sunt trecuti ambii parinti ca proprietari, mama sa-i vanda partea dumneaei tatalui (sau invers, nu asta e important) si d-voastra sa-i vindeti tot tatalui (sau mamei, cum v-ati decis), 10%. Astfel unul din parinti va avea 3/5, respectiv 60% si d-voastra doar 2/5, adicas 40%. Moment in care cel majoritar merge cu cartea de identitate a autovehiculului, certificatul de inmatriculare , carte de identitate si solicita schimbarea certificatului de inmatriculare, sa fie trecut dumnealui la proprietar.
De pierdut nu pierdeti mai nimic, un contract de vanzare-cumparare incheiat la un birou notarial nu poate trece de o suta, hai doua. Unii ar zice ca si contractul de vanzare/cumparare completat de mana ar ajunge.
Poate va fi nevoie de o cerere catre seful de la inmatriculari, nu stiu, repet, e ceva de care nu m-am mai lovit.
V-as ramane indatorat daca mi-ati scrie ce ati rezolvat!
P.S. Cine plateste impozitul la finante? Il platiti in cote?

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar auto mostenit bea_medro bea_medro Buna ziua, Am obtinut in urma dezbaterii succesorale dupa sotul meu decedat, un autoturism din 1994. Este imperios necesar schimbarea certificatului de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - autoturism oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2016, in urma succesiunii, eu si mama am ramas cu masina de la tata. Avem actul de succesiune si anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)