avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare fonduri europene
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare fonduri europene

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. In urma procesului verbal pentru terminarea lucrarilor au rezultat pe langa mijloace fixe si obiecte de inventar. Aceste obiecte de inventar au fost achizitionate de catre contractor, in numele lui, si prinse in factura emisa catre beneficiar (noi) in baza situatiei de lucrari. In acest moment, neavand factura distincta pentru aceste obiecte de inventar, doar factura de lucrari (in care se precizeaza doar valoarea lucrarii), situatia de lucrari si o factura intre constructor si furnizorul de la care a achizitionat acel ob. de inventar, cu valoare zero (contractul dintre noi si constructor fiind de tip FIDIC galben), cum pot inregistra acest obiect de inventar in cont 8035 daca pentru NIR trebuie factura obiectului. Factura de lucrari este platita de noi din fonduri nerambursabile. Am inregistrat initial factura:
% = 404
231
231.tva
La primirea procesului verbal:
-stornarea inreg. 231 si transfer ca obiect de inventar
303 = 404
603 = 303
-trecerea investitiei la venit
475 = 758
8035 = 8000 (cont manevra)
Problema se pune la evidentierea in stocuri, la gestionar, unde trebuie NIR. Nu vad nici o iesire din aceasta situatie. Va rog mult ajuta-ti-ma.
Cel mai recent răspuns: cristinapit , utilizator 20:12, 1 Septembrie 2014
Nu stiu daca intre momentul facturarii si cel al semnarii P.V. de receptie a trecut mult timp, dar daca sunt concomitente, inregistram direct:

21 = 404
303 = 404

Valorile se trec in functie de o evaluare tehnica sau o decizie a administratorului, in functie de preturile pietei.

Oricum, niste informatii in plus ar fi bine venite.
Multumesc, inregistrarile contabile le-am facut, am explicat cum in prima parte. Problema este la serviciul aprovizionare mai exact la evidenta obiectelor de inventar pe gestionar, mai exact ma refer la managementul stocurilor. Ei nu pot da in pastrare catre gestionar, fara Nir, iar Nir nu pot face fara factura distincta a obiectului. Ar trebui sa fie o particularitate pentru aceste obiecte de inventar cumparate din subventii fara facturare distincta, dar nu gasesc nimic in aceasta speta. Oricum va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare obiecte inventar carmen10 carmen10 Buna seara, o societate doreste sa vanda un calculator inregistrat la ob de inventar( 603=303) acum se afla in con extrabil. Ce inregistrare se face in ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar aroua_79 aroua_79 In luna iunie 2012 am achizitionat un aspirator, contat ca si obiect de inventar care a fost dat in folosinta in aceeasi luna. In luna ianuarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)