avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. As dori sa stiu cat timp pot sta cu succesiunea nefacuta. Sunt singurul mostenitor cu drepturi, nu se pune problema ca altcineva sa atace succesiunea, doar ca beneficiez de pensie de urmas dupa tatal meu, si as dori sa stiu daca eu voi mai avea dreptul la ea atata timp cat sunt in facultate si am bunuri pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 17:07, 3 Septembrie 2014
Nu exista un termen imperativ pentru dezbaterea succesiunii.
Singura problema poate fi cresterea impozitului pe transferul proprietatii:

Codul fiscal:
ART. 77^1 Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal

(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mostenire nedezbatuta dann87 dann87 Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie: mama nu a dezbatut taxa de mostenire dupa bunic pentru un teren si acum imi spune ca s-a dat o noua lege sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transfer de proprietate ? AndiDim AndiDim caz concret : Bunicul meu a decedat in 2008. Mostenitoarele, mama mea si sora ei au acceptat si deschis succesiunea in 2009. A fost impartita toata masa ... (vezi toată discuția)
Cetatean german mosteneste in romania Danina64 Danina64 Buna ziua. Am nevoie de ajutorul Dvs. Eu, cetateanca germana, locuind in Germania primesc o garsoniera de lamatusa mea care a decedat ca mostenire. Eu ... (vezi toată discuția)