avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi dupa casatorie

Buna ziua,
Fratele meu s-a recasatorit dupa decesul primei sotii.El are un fiu cu prima sotie si locuiesc intr-un apartament..
Va rog foarte mult sa-mi transmiteti ce drepturi si dupa cati ani de casatorie are a doua sotie in caz de divort sau decesul sotului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:02, 9 Septembrie 2014
In caz de divort nu are drept la apartament ci doar la niste despagubiri in cazul in care din banii comuni ai sotilor s au facut imbunatatiri imobilului. In caz de deces, sotia supravietuitoare are cota de 1/4 din apartament in concurs cu descendentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Casatoria menacao menacao buna ziua!,m-am recasatorit in anul 2004,sotia mea avea o casa construita din 1985,in 2008 am renovat in intregime casa(casa fiind trecuta pe numele ei),as ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)