Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintari la locul de munca

De curand in cadrul societatii la care sunt angajat ca agent de paza a venit un nou domn director.
Care bineinteles vrea sa isi aduca si rudele,mentionez ca societatea este un cimitir care apartine de primarie.
Anterior doamna directoare,care acum a fost demisa,au trimis 3 persoane la scolarizare ca Ag.paza inclusiv pe mine,in urma absolvirii cursurilor am semnat un contract cum ca nu vom parasi locul de munca pe 2 ani si in caz de il vom parasi vom plati scoala dublu.

Acest nou director ma chemat in birou si mia zis in felul urmator;
-Ai doua variante,ori te dau afara si imi aduci 1000 lei scolarizarea,ori te trimit gropar sau la spatii verzi.

Eu am ales sa ma dea afara,dar acum ma tine la munca,si eu ca agent de paza fac betoane ridic placi de gard etc.

Mentionez ca am filmat ce mi s-a zis in birou ..

As avea castig de cauza in instanta? cu proba video cu amenintarea reaspectiva?
Cel mai recent răspuns: dragonu89 , utilizator 11:05, 14 Septembrie 2014
dragonu89 a scris:

Eu am ales sa ma dea afara,dar acum ma tine la munca,si eu ca agent de paza fac betoane ridic placi de gard etc.

Daca v-a dat afara atunci cum de mai lucrati in firma?
Daca nu v-a dat afara atunci ar fi trebuit sa va modifice functia printr-un act aditional semnat si de dvs. In calitate de ag paza nu muncti la spart betoane.
Daca v-ar fi concediat atunci nu ati fi obligat sa achitati scolarizarea si probabil ati beneficia si de somaj (daca indepliniti conditiile).
Pai problema e urmatoarea,acum imi cauta motive sa mi le puna in spate,iam spus Dl.Director,ati spus ca ma dati afara,pai datima afara.
Mia dat o copie dupa o decizie care spune ca programul meu e de L-V orele 08/16 si ca voi munci ca si ceilalti angajati. dar in schimb fisa postului nu e modificata,ca ,comform contractului coletiv de munca orice atributie adusa in plus si orice modificare a fisei postului se semneaza bilateral,si se renegociaza salariu pentru munca suplimentara.

Am cerut urmatoarea documentatie la birou. R.O.I. / R.O.F / Codul etic / si copie dupa contractul colectiv de munca ,doamna jurista mia zis ca nu mi le poate elibera doar daca vreau sa le studiez in cadrul societatii,asa a primit ordin de la director.

Am facut o cerere scrisa in dublu exemplar prin care am cerut sa mi se elibereze acele acte,si am cerut si un numar de inregistrare la cerere.

Practic am dreptul sa primesc acele acte?pentru ca am nevoie de ele in proces!
Nu exista prevedere legala in acest sens. Aveti dreptul de a vi se aduce la cunostinta continutul RI. Puteti solicita in instanta ca angajatorul sa prezinte RI. CCM ar trebui sa existe in original la reprezentantul salariatilor sau liderul de sindicat.
printr-o simpla decizie nu va poate modifica felul muncii.
De aswmenea puteti apela la un mediator pentru a va rezolva conflictul.
Ok,va multumesc foarte mult,mi-ati fost de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare/avansare pe un post cu studii superioare in mediul privat Catela Catela Buna seara. In prezent sunt salariata de 4 ani de zile intr-o organizatie nonprofit pe post de contabil. Intre timp am terminat facultatea si am devenit ... (vezi toată discuția)
Abuz de functie... ContSters146811 ContSters146811 as vrea sa stiu si eu ce as putea sa fac in cazul in care seful meu ma amenintat public in fata colegiilor mei la sedinta tinuta de el ca-mi rupe o mana si ... (vezi toată discuția)
Abuz sau greseala? adrian_huned adrian_huned am o intrebare, un prieten de al meu lucreaza ca si mine la o firma de paza si este agent interventie la un combinat, intr-o zi a venit la lucru si colegii lui ... (vezi toată discuția)