avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensia pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensia pe caz de boala

-pensia de boala (de invaliditate-gradul 3)se considera in continuare ca stagiu de cotizare
-dupa ce voi implini varsta standard de pensionare(in prezent am 45 de ani)voi mai putea incasa pensia pe caz de boala sau ea inceteaza si voi lua pensia ptr limita de varsta sau le voi cumula pe amandoua
-cat am avut contract cu CASA DE PENSII(eu nelucrand decat foarte putin am platit contributia)se considera stagiu de cotizare ptr pensia de limita de varsta
Cel mai recent răspuns: bia1369 , utilizator 16:00, 17 Octombrie 2014
1. - La data cand impliniti varsta standard de pensionare puteti opta pentru cea mai avantajoasa dintre pensii (cea de invaliditate sau cea pentru limita de varsta).
- In sistemul public de pensii nu se poate beneficia de mai mult de o pensie.

2. Perioada cat ati platit contributie la pensie in baza unui contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii este stagiu de cotizare la pensie pentru orice fel de pensie (nu numai pentru pensia pentru limita de varsta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta alexy130787 alexy130787 Daca bunicul este pensionat pe caz de boala , cum se procedeaza pentru a iesi la pensie pe limita de varsta.este nascut pe 26.11.1946 (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie de varsta? dorobantuflorica dorobantuflorica sant barbat ,nascut 23.noiem.1951am o vechime de37 ani de stagiu complet de cotizare si40 ani stagiu de cotizare realizat.actualmente sant pensionat boala ... (vezi toată discuția)