avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Publicare revista- autorizatii, pret, inregistrare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Publicare revista- autorizatii, pret, inregistrare

Buna ziua.

De mai mult timp lucrez in cadrul unei reviste online (distribuiete gratuit) pe care as dori sa o public. Imi puteti spune va rog care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? ce acte sunt necesare (ex: autorizatii, drepturi de autor etc), de unde le-as putea obtine si care ar fi costurile?

Orice informatie suplimentara este mai mult decat binevenita.

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
laurenmay, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurenmay , utilizator 20:19, 24 Septembrie 2014
Buna ziua,

Doriti sa le publicati periodic sau scoateti un anuar, de exemplu? In primul rand va fi necesar sa incheiati contracte de cesiune a drepturilor de autor cu actualii titulari ai acestora, verificand in prealablil daca la randul lor sunt autorizati sa le cedeze.

Apoi, publicarea se va face cum? Incheiati contract cu o editura?
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
Legal to Business, Consilier juridic
Da, dorim sa publicam periodic. (O data la 3-4 luni).
Actualii titulari ? Fiecare jurnalist al revistei noastre isi scrie articolele individual, mentionand sursele din care a extras informatiile. Acest lucru ne face pe noi titularii drepturilor de autor?

Nu dorim sa incheiem contract cu nicio editura. Dorim sa publicam independent. (daca este posibil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare revista- autorizatii, pret, inregistrare laurenmay laurenmay Buna seara. De mai mult timp lucrez in cadrul unei reviste online (distribuiete gratuit) pe care as dori sa o public. Imi puteti spune va rog care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre drepturile de autor Mirela Tanalt Mirela Tanalt Bună, Am publicat recent două cărţi. Editura la care s-au publicat cărţile este şi editura pentru care eu lucrez. Deţinătorul editurii doreşte acum ... (vezi toată discuția)
Copyright revista informativa andrei-sorin andrei-sorin Buna ziua, In aceste vremuri abundente ale informatiei si pline de schimbari planetare la nivel de constiinta, as dori sa creez o revista informativa in ... (vezi toată discuția)