avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Copyright Revista Informativa
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Copyright Revista Informativa

Buna ziua,

In aceste vremuri abundente ale informatiei si pline de schimbari planetare la nivel de constiinta, as dori sa creez o revista informativa in domeniul spiritual si al potentialului uman, atat pe online cat si tiparita. Ati ghicit deja, bugetul este restrans, asa ca am decis sa incerc vartianta cu "ia-ma nene" pe acest forum. Cu totii stim ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Ce sfaturi eficiente imi puteti oferi cu privire la Copyright-ul de imagini si licente. Din ce m-am interesat pe internet am ajuns la concluzia ca sunt doua mari tipuri de licenta pentru ceea ce as dori:

1. Se aplica reguli diferite in cazul revistei pe online si cele tiparite?
2. Revista online si tiparita se incadreaza ca licenta in categoria Editorial si/sau Comercial?
3. Domeniul este .com cu hosting in Romania, este Romania supusa legilor internationale asupra Copyright-ului? Banuiesc ca da, totusi, ce se intampla daca de exemplu public in revista o fotografie de pe un site strain. Are Romania legi diferite cu privire la acest aspect?
4. Orice alte sfaturi sunt binevenite.

P.S. Sunt familiarizat cu licente tip Creative Commons si Public Domain. Totusi unele surse sunt ambigue cand vine vorba de folosirea licentei. Cuvinte ca "poate", "este posibil" ma induc in eroare.

O zi minunanta si va astept sa discutam.
Andrei
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
andrei-sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:27, 4 Decembrie 2015
Trebuie sa plecati de la premiza ca orice text si orice imagine au drepturi de autor (care trebuiesc platite) pana la proba contrarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Fisa postului missyver missyver Stie cineva de unde pot face rost de fisa postului pentru angajatii Media? redactori, redactor sef, producator, cameraman, editor general etc.? (vezi toată discuția)
Tarife pt. poze folosite fara acordul autorului Radu Palu Radu Palu Unde lucrez se organizeaza destul de des diferite manifestatii. Excursii, prezentari de carte, diferite activitati culturale interne sau cu public, ... (vezi toată discuția)