avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperis comun la casa cu trei familii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperis comun la casa cu trei familii

Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie:
O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare proprietar pe apartamentul sau,dar cu podul,zidurile exterioare,terenul aferent casa scarii si acoperisul in comun. Din cauza deteriorarii acoperisului la proprietarul et II sunt infiltratii de apa pe tavan si pereti ,iar cel de la parter nu vrea sa contribuie la repa-ratii pe motivul ca lui nu-i ploua in casa. Doi dintre proprietari sunt de acord acope-risul ca si zidurile exterioare fiind bunuri comune. Cum poate fi obligat al treilea proprietear la coplata cheltuielilor ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gabimoldo , utilizator 13:58, 24 Septembrie 2014
Daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari, atunci nu il puteti obliga.
Obligatia de a face sau pretentii bazate pe actele de proprietate, facand astfel dovada ca acoperisul e proprietate comuna.
Depinde daca doriti sa luati banii inainte sau dupa, daca doriti sa reparati cu firma sau nu, daca aveti cu ce plati si sa recuperati dupa banii. In functie de toate astea se alege procedura, se determina timpi si costuri.
Multumesc pt raspuns, optiunea noastra este sa reparam acoperisul pentru a nu se degrada mai tare,mai ales ca vin ploile de toamna si apoi sa incercam sa recuperam banii de la celalalt proprietar,care la aceasta data nici nu vrea sa discute despre asa ceva. Ma intereseaza procedura cea mai scurta ca durata de timpsi bineinteles cea mai eficace pentru proprietarul care sufera din cauza acestei situatii. Multumesc !
Multumesc pt interes , atat podul cat si acoperisul casei sunt bunuri de folosinta comuna specificat in extrasul CF al fiecarei locuinte,iar cel care nu vrea sa plateasca reparatiile la acoperis sta la parter si foloseste podul casei mai des chiar decat cei doi de la etajele superioare ( are lucruri depozitate ,usuca haine ..etc ) deci daca foloseste nu este obligat si la intretinerea,impreuna cu cilalti proprietari,a bunurilor in folosinta comuna ? Pt ca daca e asa cum spuneti,reparam acoperisul casei si ii interzicem accesul in pod. Multumesc !

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament ( nu este necesar sa postati mesaje consecutive cata vreme aveti posibilitatea sa editati mesajul timp de 30 de minute de la publicare).
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu-i interziceti accesul, e infractiune.
Contactati un avocat si verificati procedurile, unele depind si de suma pe acre o cereti. Succes!
Toate cheltuielile la tot ce este in comun se impart la 3 cotele parti fiind egale. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: ... alex94mr@gmail.com alex94mr@gmail.com Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter, un nivel si o mansarda, locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune la reparatii Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, doresc sa va intreb: cine trebuie sa suporte cheltuiala pt reparatia acoperisului fisurat, cel care sta la ultimul etaj si caruia i se infiltreaza ... (vezi toată discuția)
Este corecta plata reparatiei unor parti comune asociatiei de proprietari in aceasta situatie? allexall allexall doresc sa cnosc daca este normal sa platesc reparatia partilor comune la o asociatie de proprietari unde nu am intrare comuna, curentul e separat si e ... (vezi toată discuția)