avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli comune la reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli comune la reparatii

Buna ziua,
doresc sa va intreb: cine trebuie sa suporte cheltuiala pt reparatia acoperisului fisurat, cel care sta la ultimul etaj si caruia i se infiltreaza apa sau asociatia de proprietari, dat fiind ca acoperisul este al blocului si nu doar al ultimului etaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:25, 21 Decembrie 2010
Acoperisul face parte din spatiile de folosinta comuna, astfel ca reparatiile ce se efectueaza trebuie achitate de catre asociatia de proprietari.
Reparatia acoperisului se face de catre asociatia de proprietari si, evident, este platita de toti proprietarii in functie de cota-parte indiviza (suprafata utila - fara balcon), indiferent la ce nivel stau, chiar si cei de la parter, pentru ca acoperisul este element al proprietatii comune.

Proprietarii de la ultimul etaj nu au in proprietate ceva in plus fata de ceilalti proprietari!

Proprietatea individuala este amplasata intre peretii interiori ai apartamentului. Restul este proprietate comuna (cu vecinii de apartament pentru zidurile care despart apartamentele intre ele....sau cu toti ceilalti proprietari pentru restul spatiilor si infrastructurii de alimentare cu utilitati)
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
elga50, moderator
dar daca cel de la ultimul etaj se foloseste de sarpanta depozitand diferite lucruri ? numai el are cheia de la pod?
Podul este deasemeni proprietate comuna, asa ca si dv. aveti dreptul la o bucatica din acel pod, asa cum aveti si obligatia de a contribui la lucrarile de intretinere si reparatie a condominiului sau a parti din condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa spatiu comun Art11 Art11 Terasa de la pethous ultimul etaj curge apa la vecini , trebuie proprietarul sa repare toata terasa sau Condomiul??? Multumesc (vezi toată discuția)
Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)