avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri ANRP legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri ANRP legea 10/2001

Buna ziua!
In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care valoreaza suma de.....
De atunci si pana azi nu am primit niciun raspuns de la ANRP.
Cum as putea sa fac sa oblig ANRP-ul sa ma despagubeasca? Pe legea 247/2007 sau pe legea 165/2013?
In legea 165/2013 se specifica faptul ca cei care au hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit cuantumul despagubirilor vor primi banii in 5 ani de zile incepand cu 01.01.2014.
Ce as putea sa fac? Multumesc tare mult
Cel mai recent răspuns: IonDanielIon , utilizator 15:48, 30 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand va multumesc pentru interesul acordat.
Precizez ca am solicitat ANRP-ului sa emita decizia de despagubire si sa dispuna plata, insa mai nou numita, Comisia Nationala mi-a solicitat sa completez dosarul cu o decizie a ICCJ prin care s-a respins recursul Primarului.
Dupa ce am completat dosarul imi spune ca nu stie ce procedura trebuie urmata, pentru ca desi am o hotarare judecatoreasca prin care Institutia Primarului a fost obligata sa emita dispozitia prin care s-au stabilit despagubiri pentru intreg imobilul, ceea ce s-a si intamplat, intreg dosarul fiind transmis ANRP-ului unde a si primit nr. de inregistrare inca din 2010, nu stie unde sa ma incadreze la hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la plata despagubirilor in termen de 5 ani, in caz contrar, daca am doar dispozitia primarului, la puncte de compensare.
Va multumesc si va asigur de toata recunostinta mea
~ Conținut șters la cerere ~
Dispozitia Primarului a fost emisa in anul 2010 dupa ce primarul a fost obligat de instanta sa o emita si sa contina suma respectiva pentru intreg imobilul.
Dispozitia Primarului imrpeuna cu tot dosarul se afla la anrp inca din anul 2010.
Acum anrp-ul imi spune acum ca nu stie unde sa ma incadreze pe hotarare judecatoreasca sau doar pe dispozitie iar nu stiu la ce sa cer sa fie obligata, sa plateasca suma reprezentand prima transa conform legii 165/2013 sau sa imi dea puncte tot conform legii 165/2013? Sau as putea sa cer sa o oblige sa emita decizia de despagubire si titlul de plata conform titlului VII din legea 247/2005?
Va multumesc inca o data pentru interesul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A.n.r.p. tibif tibif Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea ... (vezi toată discuția)
Greselile legii nr.165/2013 danmarian50 danmarian50 Stimați cetățeni ai României care ați câstigat procesele cu A.N.R.P, prin legea 247/2005 si nu ați fost despăgubiti. Vă invit, in ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)