avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A.N.R.P.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A.N.R.P.

Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea raportului de evaluare si la emiterea deciziei reprezentand titlul de despagubire.
Desi ANRP-ul inca nu a efectuat evaluarea imobilului potrivit grilei notariale, deci, neavand stabilit nici o suma de despagubire, as dori sa aflu, cum se va executa plata despagubirilor:
- conf. art. 41, in termen de 5 ani, incepand cu 1 ianuarie 2014,
- s-au conf. art. 31, in termen de 3 ani de la emiterea deciziei de compensare prin puncte, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2017
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
tibif, utilizator
Cel mai recent răspuns: Peiper , utilizator 00:51, 20 Decembrie 2013
Legea nr.165/2013 dispune, la art.41:

Art. 41. -
(1) Plata sumelor de bani reprezentand despagubiri in dosarele aprobate de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi, precum si a sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti, ramase definitive si irevocabile la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se face in termen de 5 ani, in transe anuale egale, incepand cu 1 ianuarie 2014


Dumneavoastră nu vă încadraţi în prevederile acestui articol, deoarece sentinţa pe care o aveţi nu stabileşte valoarea despăgubirii, ci doar obligă ANRP la stabilirea acesteia.

Prin urmare, veţi fi despăgubit în conformitate cu prevederile art.31 din lege.
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara,

Dupa parerea mea, dvs. va trebui sa beneficiati de prevederile legii 247/2005 si nu de legea 165/2013, deoarece aveti o hotarare definitiva si irevocabila inainte de aparitia legii 165. Va trebui sa porniti un nou proces si sa obligati ANRP-ul sa va evalueze imobilulul dupa vechea lege.

Cu stima.
Cristian Darie
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare imobil conform evaluator autorizat sau, prin grila notarilor tibif tibif Buna ziua. Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubiri pentru un dosar de retrocedare bogdan_gabriela bogdan_gabriela Buna ziua! In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil prin evaluator autorizat, sau conform grilei notarilor tibif tibif Buna ziua. Am o mare neclaritate, inca nu am putut sa primesc un raspuns concret, iar de la ANRP, bineinteles ca nu am primit nici un raspuns la intrebarea ... (vezi toată discuția)