avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se pierde copil sau pensia daca mama se recasatoreste ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se pierde copil sau pensia daca mama se recasatoreste ?

am si eu o mica problema am o prietena care a divortat acum cativa ani sa terminat divortul in conditii amiabile tin sa precizez ca prietena a avut si un copil din aceasta casnicie fostul sot plateste pensie alimentara intrebarea mea este catre dumneavoastra daca acum prietena se va recasatori va pierde pensia alimentara sau mai rau copilul va multumesc si astept raspuns din partea cuiva care ma poate ajuta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 4 Octombrie 2014
multumesc frumos si ma astept pareri
Pareri in legatura cu ce?
imi cer scuze am gresit
Sa stiti ca nu are de ce sa se teama, pensia trebuie ca tatal s-o plateasca pt ca ambii parinti sunt obligati sa isi intretina copilul, n-are nicio importanta ca se recasatorescte, parintii tot aia raman, iar in ce priveste faptul ca tatal cere .. ce vrea el, nu sunt motive de ingijorare daca mama are o relatie buna cu copilul sau.
Ce ar putea cere tatal si obtine ca ca si el sa exercite autoritate aparinteasca, asta insemnand ca nu mai ia hotarari singura in ce-l priveste pe copil, ci impreuna cu tatal.
Pana la urma, mai sunt doar 4 ani pana ce copilul va deveni major.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie platita pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara. Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)