avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - schimbarea destinatarului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului

am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum fetita insista sa -i trimit banii pe numele ei . Intrebarea este , daca eu pot sa pun acesti bani pe numele fetei , daca este legal , sa nu ma dea in judecata ptr neplata pensiei . Astept raspuns . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 15:58, 8 Septembrie 2015
Buna ziua,
Legal este dar pastrati atat solicitarea ei cat si bonurile de la mandatele postale.
Ii depuneti în contul mamei, sunt bani pt întreținerea copilului, nu ai copilului de buzunar. După ce va deveni majora, ii dați ei dacă nu se întreține singura și urmează cursurile unei scoli.
Banii de pensie sunt ceea ce datorati dumneavoastra copilului dumneavoastra nu fostei sotii.
Daca copilul nu vrea sa mearga in vizita la tata este ok, se ia in consideratie dorinta lui dar daca copilul vrea sa primeasca el banii de la tata atunci nu mai conteaza dorinta lui?
Pensia alimentara este un drept al copilului nu al parintelui. Daca fata vrea ea banii are motivele ei si destul discernamant ( e aproape majora). Este legal sa ii trimiteti ei banii.
O fi legal sa-i trimiteti banii copilului dar sa fim seriosi, cine ii administreaza mai bine? Copilul sau mama? Credeti dvs. ca mama se foloseste de banii copilului? Pe bune, ce s-ar descurca d-soara singurica din pensia pe care o trimiteti dvs?Pana la 18 ani e bine sa ramana in grija mamei, care de altfel si raspunde de ea. Daca foloseste banii in alte scopuri? Daca ii da la cineva? Pai cine raspunde daca pleaca cu banii de acasa, ori daca intra in anturaje proaste tocmai pentru ca dispune de bani si se crede independenta? Nu mama? E mai intelept ca atata timp cat domnisoara e in grija mamei, aceasta sa-i administreze si pensia alimentara.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
aproape majora nu inseamna ca e majora! iar faptul ca e aproape majora nu inseamna neaparat ca e si matura!! cel mai bine este sa trimiteti banii fostei sotii, pentru ca ea se ocupa de cresterea si ingrijirea fetei. cand va fi majora si daca va continua scoala, ii trimiteti ei. nu riscati sa va faca copilul vreo nefacuta....

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenazan elenazan Sotii au divortat acum multi ani,fetita a fost incredintata mamei.Acum fata are aproape 17 ani si a ales sa locuiasca cu tatal.Tatal plateste in continuare ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)