avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Beneficiu de discutiune si diviziune - mai am acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Beneficiu de discutiune si diviziune - mai am acest drept?


Buna ziua,

Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire practica in ceea ce priveste beneficiul de discutiune si diviziune?

In acest sens as vrea sa stiu cum trebuie sa arate efectiv in contractul de fideiusiune clauza solidaritatii pentru a nu mai beneficia de aceste facultati legale de mai sus.

Dupa cate stiu dpdv legal, pentru a nu mai avea beneficiu de discutiune sau diviziune , fideiusorii ar trebui ca prin conventie sa fi renuntat la aceasta facultate legala printr-o clauza.

In acest sens trebuie efectiv specificat in scris ca fideiusorul X , Y, Z etc ... renunta in mod expres la aceste facultati ...clauza cutare samd ?

sau

poate rezulta dintr-o simpla fraza gen (citez din contractul meu) "Luand in considerare faptul ca, pentru a asigura indeplinirea obligatiilor debitorului principal rezultand din contractul de credit , fideiusorii au hotarat sa ii acorde acestuia o garantie personala, obligandu-se fata de creditor in solidar cu debitorul principal"

Din aceasta simpla fraza rezulta ca deja fideiusorii renunta la aceste beneficii ? Sau trebuie sa existe o clauza clara prin care acestia declara efectiv ca renunta la aceste beneficii ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 14:52, 5 Octombrie 2014
Da, nu mai pot beneficia! S-au obligat in solidar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept civil. va rog , daca se poate, sa o rezolvati doomy852 doomy852 X il imprumuta pe Y cu 25.000 lei. Acest imprumut este garantat de Z cu o ipoteca asupra casei sale prin contract incheiat in forma autentica intre X si Z. ... (vezi toată discuția)
Lamurire ina69 ina69 Cine ma poate ajuta cu un raspuns corect la urmatoarea intrebare: Ce inseamna: Garantii declara ca renunta in mod expres la beneficiul de diviziune, de ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)